00:22, pon, 29. Jul

Policija preiskuje sum spolne zlorabe v enem od oskrbnih domov na severovzhodu Slovenije





Kriminalisti v oskrbnem Domu Brigita v Puconcih preiskujejo sum vsaj dveh spolnih zlorab, ki naj bi ju zakrivil eden od oskrbovancev doma, je prvi poročal Vestnik.

Policija preiskuje tudi sum kaznivega dejanja zapustitve slabotne osebe, nekdanja oskrbovanka doma namreč trdi, da je vodstvo od nje zahtevalo, da dom zapusti. “Očitki so neresnični in popolnoma absurdni,” pa pravi odvetnik Brigite Beznec, ki dom skupaj z družino vodi. Jernej Radež, odvetnik Brigite Beznec, ki oskrbni Dom Brigita s 23 posteljami in osmimi zaposlenimi vodi, je za N1 pojasnil, da je “krivi ovadbi” podala nekdanja oskrbovanka doma, ki je v domu bivala od aprila naprej. “V tem času je pogosto vznemirjala in žalila zaposlene ter druge oskrbovance oskrbnega doma,” je dejal.

Oskrbovanka in odvetniki z vsak svojo platjo 

Po njegovih besedah se je v začetku avgusta oskrbovanka prostovoljno izselila, brez da bi plačala celotno julijsko in deloma tudi avgustovsko najemnino, ki sicer znaša nekaj več kot 1.100 evrov na mesec, odvetniška pisarna Radež Varl pa je zato že sprožila postopek izterjave, navajajo na N1. Oskrbovanka pa trdi nasprotno, pojasnjuje odvetnik. Brigiti Beznec namreč očita, da je od nje zahtevala, da zasebni dom v Puconcih zapusti, “kar pa se, kot je potrdilo več oseb, ni nikoli zgodilo,” zatrjuje Radež.

Gre za zlonamerne izjave bivše oskrbovanke?

Ali je lastnica doma oskrbovanko res vrgla na cesto, zdaj preiskujejo kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota, saj so pod drobnogled vzeli sum kaznivega dejanja zapustitve slabotne osebe, kot so potrdili za N1, pa preiskujejo tudi kaznivo dejanje spolne zlorabe slabotne osebe. Po informacijah Vestnika naj bi ponoči med 22. in 6. uro, ko v domu ni nobenega od zaposlenih, eden od stanovalcev imel spolne odnose z dvema drugima stanovalcema, to pa je policiji prijavila že omenjena oskrbovanka, ki je v domu ni več od avgusta.

Tudi te očitke je Radež označil za “neresnične in popolnoma absurdne”. Po njegovih besedah nočno varstvo v domu poteka skladno s pravilnikom o standardih in normativih socialnovarstvenih storitev, oskrba je zagotovljena 24-ur, domnevni žrtvi pa naj bi spolno zlorabo po njegovih besedah zanikali policiji, svojcem in vodstvu doma. “Glede na navedeno je torej več kot očitno, da gre za neresnične in zlonamerne izjave bivše oskrbovanke,” zato Radež pričakuje, da bosta kazenski ovadbi zavrženi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.