16:26, pet, 5. Jul

Število prvič registriranih osebnih avtomobilov naraslo





Avtobusi v mestnem javnem linijskem prevozu so prepeljali nekaj več kot 2,6 milijona potnikov ali za 9 % več kot julija lani. Avtobusi v medkrajevnem in mednarodnem javnem linijskem prevozu so imeli 1,2 milijona potnikov oz. za 6 % več. Pri tem so opravili 17 milijonov potniških kilometrov ali za 4 % več.

Število prvič registriranih osebnih avtomobilov naraslo

V Sloveniji je bilo julija prvič registriranih okoli 10.200 cestnih motornih vozil ali za 4 % več kot leto prej. Izmed teh je bilo prvič registriranih skoraj 6.900 osebnih avtomobilov oz. za 4 % več. Od tega jih je bilo novih 3.800; to je bilo za 1 % več.

Vstopov in izstopov tovornih vozil čez cestne mejne prehode precej več

Čez cestne mejne prehode je v Slovenijo vstopilo ali izstopilo iz nje 9,6 milijona potniških vozil ali za 17 % več kot v prejšnjem juliju. Največji delež so predstavljali osebni avtomobili, in sicer 97 % vseh potniških vozil. Tovornih vozil je bilo 1,8 milijona oz. za petino več kot leto prej, od tega je bilo za polovico lahkih tovornih vozil.

V železniškem prometu opravljenih za petino več potniških kilometrov

Vlaki so prepeljali 1,3 milijona potnikov ali za 12 % več. Pri tem so opravili 94 milijonov potniških kilometrov; to je bilo v primerjavi s prejšnjim julijem za petino več.

Pretovor blaga na letališčih rahlo upadel

Prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je potovalo skoraj 150.000 potnikov. To je bilo za petino več kot julija lani. Pretovorjenih je bilo 922 ton blaga oz. za 7 % manj.

V pristaniščih za več kot polovico več potnikov

V slovenska pristanišča je priplulo ali iz njih odplulo 375 ladij oz. za 7 % več, od tega je bilo 106 ladij za prevoz potnikov. Našteli so 33.600 potnikov. Njihovo število je v primerjavi z julijem lani zraslo za več kot polovico. V koprskem pristanišču so pretovorili 1,8 milijona ton blaga ali za 5 % več. Pri pretovoru blaga je največji delež predstavljal tovor v kontejnerjih (0,7 milijona ton ali 38 % vsega tovora).

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.