01:19, sob, 27. Jul

Pozor: Prihajajo močnejši nalivi, voda že povzroča težave





Nocoj lahko pričakujemo močnejše nalive predvsem v severozahodni in deloma osrednji Sloveniji, v drugi polovici noči na soboto pa predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) je popoldne ponekod že padlo več kot 150 milimetrov dežja.

Za osrednjo, jugovzhodno, jugozahodno in severozahodno Slovenijo so na Arsu izdali oranžno opozorilo, za preostale dele pa rumeno.

Večje količine dežja so na severozahodu in severovzhodu države že povzročale težave. Malo pred 16. uro je v Tolminu meteorska voda zalila stanovanjski objekt. Gasilci so s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok. Nekaj po 18. uri pa je v naselju Zgornja Voličina v občini Lenart zemeljski plaz ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci so s ponjavo že sanirali plaz, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Po podatkih Geološkega zavoda Slovenije bo od petka popoldan vključno do nedelje, zaradi napovedanih povečanih količin padavin, obstaja povečana nevarnost za nastanek novih zemeljskih plazov in reaktivacijo zemeljskih plazov, ki so nastali ob nedavni ujmi.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.