01:30, sob, 6. Jul

Se slovenskim upokojencem res obeta ukinitev brezplačnega javnega potniškega prometa?





V Stranki mladih – Zeleni Evrope so v petek, 22.9.2023 naslovili na Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo prošnjo za pojasnitev izjav njihovega predstavnika g. Vrčka v oddaji Aktualno na VAL 202 v četrtek, 21.9.2023.

Glede njihove zaskrbljenosti v povezavi z možnim ukinjanjem brezplačnega javnega potniškega prometa so odgovorili: “Možnost, da bi trenutnim imetnikom brezplačnih vozovnic začeli zanje nekaj zaračunavati, je eden od možnih ukrepov, da bi se v prihodnje izognili gnečam, predvsem na avtobusih, ki vozijo na obalo oz. Bled in Bohinj, o katerih je bilo govora v prispevku Vala 202. Seveda poleg drugih, ki v prispevku niso bili omenjeni in ki jih že izvajamo (uvedba dodatnih linij in dodatna vozila) in morebitna uvedba rezervacij na nekaterih linijah. Seveda pa je vsakoletno podaljševanje brezplačnih vozovnic odvisno tudi od proračunskih zmožnosti proračuna RS, saj se za ta namen letno porabi slabih 20 mio EUR.”

Ukrepi ministrstva naj ne posegajo v brezplačno uporabo javnega potniškega prometa za upokojence

Glede zapisanih spornih izjav g. Vrčka pa so pojasnili, da je bila izjava »Upokojenci te karte izkoristijo kolikor jo lahko, se peljejo tudi po 5x na dan samo da se peljejo, in pol pride do gneče« izjava nekega voznika avtobusa, zato se g. Vrčku v stranki opravičujejo, da so to izjavo pripisali njemu. Druga izjava, za katero so zapisali, da je bila izjava g. Vrčka »“…mogoče pa bi kazalo vendarle nekaj zaračunavati tem potnikom, da bi to ugodnost uporabljali bolj racionalno in bolj odgovorno, ne pa da se vozijo ker nimajo kej drugega za početi,« pa je dejansko bila izjava g. Vrčka.

Za konec izrazijo željo, da ukrepi ministrstva ne bodo takšni, ki bi posegli v brezplačno uporabo javnega potniškega prometa za upokojence, še v sporočili za medije navede Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.