11:23, sre, 3. Jul

FOTO: Sredi gradbišča bo na novem trgu na Lentu ognjena predstava Duhovi preteklosti





V petek, 29. 9. 2023, je zadnji dogodek letošnjega Lenta po Lentu. Z ulično predstavo Duhovi preteklosti na novem trgu pri Stari trti bodo postavili Festival Lent tja, kjer je doma – na nabrežje Drave.

Lent po Lentu tako jutri z ognjenim zaključkom zapira letošnje poglavje.

“Staro se vedno umika novemu, novo pozablja staro, a se hkrati tudi samo stara,” so dejali ustvarjalci kolektiva Cirkultura, ki so predstavo razvili posebej za to priložnost in posebej za prostor novega trga ob nabrežju Drave. Duhovi preteklosti nas spremljajo ves čas, pa naj se tega zavedamo ali ne. Skrbijo za nas in se trudijo, da njihovi varovanci ne bi prišli v preveč zagatne situacije. Prav posebni so duhovi ognja. Ti poskrbijo, da se preteklost povezuje s prihodnostjo in tako prenašajo pozitivna sporočila iz davnine v današnji čas.

Cirkultura: predstava Duhovi preteklosti. Vir: Narodni dom Maribor

Kolektiv Cirkultura bo z duhovi preteklosti in ognjem posvetil novi trg ob reki Dravi in poskrbel, da bo ta tudi v bodoče prizorišče dobre volje, srečevanja in veselja.

Ogled prireditev je brezplačen, obiskovalce pa Narodni dom, ki organizira Lent po Lentu, poziva k solidarnostni donaciji za pomoč prizadetim v poplavah. S prireditvami v okviru akcije Daj naprej! se želijo zahvaliti in pokloniti gasilcem, reševalcem, prostovoljcem ter vsem drugim, ki nesebično delajo na poplavljenih območjih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.