12:21, pet, 5. Jul

Mestni svet MO Maribor ni glasoval o podražitvi gostinskih vrtov, prav tako niso debatirali o Javnem holdingu Maribor





Po zaključeni izredni seji je sledila še redna seja, na kateri je mestni svet potrdil odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjsko pozidavo ob Ulici Maksa Liplina v Razvanju, kjer zasebni investitor na območju nekdanje vrtnarije načrtuje izgradnjo 16 enodružinskih hiš v štirih nizih. Podžupan Samo Peter Medved je ob tem povedal, da so na tem območju v sklopu izgradnje zahodne obvoznice načrtovane tudi nove kolesarske površine.

Pred sejo točko umaknili

Mestni svetniki bi morali danes obravnavati tudi predlog novega načina obračunavanja najemnin za gostinske vrtove, s čimer bi se ti najemnikom močno podražili. Pred sejo so gostinci iz Poštne ulice, ki velja za najbolj živo v mestu, pozvali k umiku tega predloga in župan je na začetku seje to točko umaknil z dnevnega reda.

Na predlog Gibanja Svoboda tudi točke o JHMB ni bilo danes

Na predlog Gibanja Svoboda je umaknil z dnevnega reda tudi predstavitev poslovanja Javnega holdinga Maribor in predlog sprememb odloka o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v občini. O obeh zadevah naj bi razpravljali na prihodnji seji.

O predlogih za izplačilo dodatka za delovno uspešnost direktorjem javnim zavodom bodo odločali na dopisni seji. Direktorici Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor Ireni Španinger pa so podelili nov mandat.

Bila je edina kandidatka za to mesto, kar v Listi kolesarjev in pešcev pripisujejo kratkemu roku za prijavo in drugim nepravilnostim pri izvedbi razpisnega postopka. Zato je ta lista predlagala nov razpis, a je nadzorni svet predlog zavrnil.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.