12:24, pet, 5. Jul

Za direktorja Doma Danice Vogrinec znova izbran Marko Slavič





Svet zavoda Doma Danice Vogrinec Maribor je za direktorja tega doma za starejše za prihodnje mandatno obdobje danes soglasno izbral Marka Slaviča, ki je na tem mestu že 20 let. Mnenje o tem mora zdaj podati še lokalna skupnost, potrebno pa je tudi soglasje pristojnega ministrstva, je za STA povedal predsednik sveta zavoda Janez Štern.

Dom Danice Vogrinec v Mariboru je z več kot 400 zaposlenimi in okoli 900 oskrbovanci eden največjih domov starejših v Sloveniji. Pred dnevi je bil izpostavljen v medijih zaradi navedb v članku revije Jana, ki je pisal o domnevnih nepravilnostih v poslovanju in nasilju nad oskrbovanci v njem, a uprava, ostali zaposleni in tudi svojci nekaterih stanovalcev to odločno zanikajo.

“V domu nimamo nobene prijave o grdem ravnanju zaposlenih s stanovalci, kaj šele o nasilništvu. Kvečjemu prejemamo le pohvale,” je glede tega povedal Slavič. Očitke je povezal z iztekom njegovega aktualnega mandata in potrdil, da se je prijavil na razpis za nov mandat direktorja.

Predsednik sveta zavoda Janez Štern je za STA danes povedal, da so na razpis za direktorja prejeli skupno tri prijave, a je bila popolna le ena. “Ena vloga je prišla po elektronski pošti, kar ne velja, saj ni prišla po pošti, v zaprti kuverti in s pripisom, kot je bilo zapisano v razpisu za delavno mesto direktorja,” je navedel. “Druga pisna vloga ni vsebovala nobenih prilog, ki so zahtevane,” je pojasnil Štern.

Ministrstvo za solidarno prihodnost je svetu zavoda po poročanju medijev svetovalo ponovitev razpisa. Po pisanju časnika Večer so namreč ugotovili več nepravilnosti po tem, ko so prejeli pritožbo enega izmed kandidatov in dveh članov sveta zavoda. V prvem razpisu je bil po navedbah portala N1 med drugim določen pogoj, ki po zakonu po tolmačenju ministrstva ni nujen, to je, da mora direktor imeti strokovni izpit.

Predsednik sveta zavoda pojasnjuje, da razpisa niso ponovili, saj so pridobili pravno mnenje domske pravne službe in odvetniške pisarne, da je bil razpis, ki so ga objavili na začetku septembra, ustrezno pripravljen “in ni razloga, da bi razpis ponovili”.

Po odločitvi sveta zavoda o novem direktorju mora mnenje o kandidatu podati še mariborski mestni svet, soglasje pa poda ministrstvo za solidarno prihodnost, ki ima po besedah Štelcerja glavno besedo pri imenovanju.
vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.