16:20, sre, 18. Sep

Kaj se je zgodilo s 6-letno deklico, ki je ni želel nihče





Šestletno deklico z avtizmom so, kot smo pred kratkim poročali, pripeljali v vrtec in jo tam pustili rekoč, da je ne bodo prišli iskat. Nato pa je nihče ni želel.

Šestletna deklica v Zagrebu je ostala sama, potem ko so jo pripeljali v vrtec. Mama deklice naj bi bila v zavodu zaprtega tipa, oče je na neznanem naslovu, širša družina pa je sporočila, da za deklico ne more skrbeti. Nihče ni prišel ponjo ob 12. uri v vrtec, ki ga obiskuje štiri ure na dan. Sprva so jo vzeli v prostore centra za socialno delo, nato pa se je začelo obsežno iskanje nastanitve zanjo.

Zgodba deklice je ganile mnoge tako v rodni Hrvaški kot v tujini. Direktorica hrvaškega centra za socialno delo Tatjana Štritof je za televizijo N1 potrdila, da je dekletce v Centru Slava Roškaj na Hrvaškem. Gre za zavod za otroke z motnjami v razvoju. Direktorica je po poročanju portala Žurnal24 izpostavila, da ji nudijo pomoč in oskrbo. A da strokovni delavci iščejo trajno rešitev za deklico.

Tatjana Štritof je še dejala, da gre za storitev socialne namestitve po zakonu o socialnem varstvu. Velja namreč, da mora zavod, katerega ustanoviteljica je Republika Hrvaška, sprejeti otroka v nastanitev.  Izpostavila je še, da je bila obravnava primera te deklice najavljena centru za socialno delo nekaj dni prej, preden so jo pustili v vrtcu, a da so namestitev zanjo začeli iskati šele po tem dogodku. V vmesnem času naj bi vse do zadnjega prihoda v vrtec zanjo skrbela družina.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.