23:29, pet, 5. Jul

Razkrita prva napoved za prihajajočo zimo, nas bo letos končno zajela prava zimska idila?





Bomo letos po dolgem času v zimskih mesecih ponovno deležni res nizkih temperatur in obilo snega? Takšna naj bi bila srednjeročna napoved.

Meteorološka zima traja od 1. decembra do 28. februarja, na portalu Ciklon.si pa so objavili neke vrste srednjeročno napoved za letošnjo zimo.

Ne pričakujejo obilnega sneženja

Na Ciklon.si zaradi visoke sončne aktivnosti letos niso veliki optimisti za zimo z obilnim sneženjem in dolgotrajnim mrazom. “Zaradi visoke sončne aktivnosti letos nisem velik optimist za zimo z obilnim sneženjem in dolgotrajnim mrazom. Če bo MJO v ugodnih fazah se seveda lahko obrne, saj ima večji vpliv kot sončna aktivnost, bomo pa videli v katero smer bo šlo ko bomo nekoliko bližje. Pred nami je še oktober, mesec ko se bo začel krepiti polarni vrtinec in hitro bomo videli kakšen bo start, večina izračunov zaenkrat kaže na polarni vrtinec, ki vsaj na začetku ne bi smel biti premočan,” so zapisali.

Tudi evropski meteorološki servis Severe Weather je objavil prvo vremensko napoved za zimo 2023/2024. Na vreme bo zagotovo vplival El Niño. Po napovedih Evropo v zimskih mesecih čaka toplejše temperature od povprečja in to v večjem delu zahodne in osrednje Evrope. Nižje temperature bodo v severnih in severovzhodnih krajih Evrope.

Kako bo s padavinami?

Kar zadeva padavine, jih pričakujejo več nad srednjo in južno Evropo. Napoved kaže manj snega v Evropi, razen v višjih predelih, kljub temu da je v splošnem pričakovati več padavin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.