10:31, pet, 5. Jul

FOTO: Vrtec Brezje po požaru prenovljen in uradno predan namenu





Maja lani je ogenj zajel staro stavbo mariborskega javnega vrtca Brezje, poleg katere so gradili novo enoto. Stara stavba je bila popolnoma uničena in ni bila več uporabna.

K sreči je požar prizanesel novogradnji, so pa kriminalisti takrat ugotovili, da je do požara prišlo na ostrešju starega dela vrtca in sicer zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave. Škoda pa je takrat bilo za več 100 tisoč evrov. Leto in nekaj mesecev kasneje je požar preteklosti, danes, 5. oktobra so uradno odprli prenovljeno enoto Brezje, ki sicer spada pod vrtec Pobrežje.

Ravnateljica je naši ekipi povedala, da tako kot se veselijo danes, so se pravzaprav veselili že pred leti, ko so prenavljali vrtec, pa je žal prišlo do hudega požara, kjer je bil del vrtca uničen. V vsem tem času so uspeli na novo uredit vrtec, ga dograditi, preurediti in vzpostaviti, da danes res služi najmlajšim.

Imajo večje igralnice, novo sodobno kuhinjo, prav tako je vsa oprema popolnoma nova, od garderobnih omaric, miz stolov, do ležalnikov, iger … Kot razvidno tudi na spodnjih fotografijah je vrtce zelo sodoben, ter tudi svetel. Posebnost pa je senzorna soba, kakršno imajo redkokateri vrtci.

Naša ekipa je pokukala kako je v notranjosti:

K rekonstrukciji pogorelega objekta je Mestna občina Maribor pristopila v začetku letošnjega leta. Od zavarovalnice je prejela okoli 211.000 evrov, ostalo pa je zagotovila iz občinskega proračuna. Projekt dograditve prostorov nizkoenergijskega vrtca in rekonstrukcije enote Brezje je zajemal tudi nabavo opreme in dograditev skupnih ter ostalih spremljajočih prostorov, ki jih enota prej ni imela.

V vrtcu v Brezju so poskrbeli tudi za senzorno sobo, ki je posebej pripravljena za otroke s posebnimi potrebami.

Senzorna soba v vrtcu Brezje
Senzorna soba v vrtcu Brezje

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.