16:19, ned, 28. Jul

Sveže: Policija sporočila podrobnosti včerajšnjega zločina v Logatcu





Po smrti 88-letnega moškega, ki ga je v Logatcu do smrti zabodel 30-letnik, je policija sporočila, da je bil ta v preteklosti že obravnavan zaradi kaznivih dejanj nasilja. Prav tako so potrdili, da je osumljenec v sorodu z žrtvijo.

Kot smo poročali že v četrtek je storilec z ostrim predmetom zabodel dedka. Ta je kljub hitremu posredovanju medicinske ekipe na kraju umrl. V dogodku je bila z ostrim predmetom lažje poškodovana še ena oseba, 30-letnik pa je po dejanju peš pobegnil.

Valter Zrinski iz sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana pa je v izjavi za medije danes povedal: “Policisti so bili v četrtek okoli 10. ure obveščeni, da je v eni izmed stanovanjskih hiš na območju Logatca znani storilec z ostrim predmetom huje poškodoval 88-letnega moškega. Kljub hitremu posredovanju medicinske ekipe je moški na kraju umrl. V dogodku je bila z ostrim predmetom lažje poškodovana še ena oseba, storilec pa je po dejanju peš pobegnil.”

Motiv bo še predmet nadaljnje kriminalistične preiskave

Zrinski še pove: “Pri iskanju je sodelovalo več policijskih uniformiranih in civilnih patrulj ter tudi policijski helikopter. Ker je šlo za nevarno osebo, je bila aktivirana tudi specialna enota policije. Osumljenca so policisti prijeli nekaj po 16. uri na območju Logatca in mu zaradi suma kaznivega dejanja zoper življenje in telo odvzeli prostost. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, pri ogledu so bili zavarovani dokazi za forenzične preiskave, nadaljuje se zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. Vzrok oziroma motiv za dejanje še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave.”

Storilec naj bi imel hude psihične težave

Osumljenec, ki je v sorodstveni zvezi z žrtvijo, bo s kazensko ovadbo preveden pred preiskovalnega sodnika. V preteklosti je bil že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja,” je še povedal Zrinski. Za konec se je že zahvalil prebivalcem, saj so njihove informacije bistveno pomagale pri prijetju storilca.  Storilcu naj bi po informacijah Dnevnika v preteklosti že sodili zaradi poskusa dvojnega uboja, imel naj bi tudi hude duševne težave.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.