23:41, pet, 5. Jul

Policisti v poostren nadzor, takšne kazni vas čakajo v primeru kršitev





V ponedeljek, 9. oktobra 2023, se začenja akcija Osredotoči se na cesto. Akcija bo trajala vse do 15. oktobra.

“V nadzoru, ki je tudi evropsko usklajen s prometnimi policijami pod skupnim imenom Focus on the road, bomo poostreno nadzirali uporabo naprav ali opreme med vožnjo, kot tudi spremljanje preostalih aktivnosti voznikov, ki zmanjšujejo slušno ali vidno zaznavanje v cestnem prometu oziroma obvladovanje vozila,” so sporočili policisti.

Ob tem opozarjamo tudi na druge motilce pozornosti, kot so upravljanje klime, radia in navigacije v vozilu. Vožnja je namreč opravilo, pri katerem bi morali biti povsem zbrani.

V tem času bo potekala tudi nacionalna akcija, ki jo organizira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa glede ozaveščanja o nevarnosti udeležbe v prometu in sočasne uporabe telefona pri voznikih motornih koles, koles in drugih udeležencev v prometu.

Kakšne so kazni za kršitelje?

Za uporabo mobilnega telefona med vožnjo je za voznike motornih vozil predpisana kazen 250 evrov ter 3 kazenske točke. Za udeležence v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja (kolesa, e-skiroji in preostala lahka motorna vozila), kazen za uporabo mobitelov, slušalk in drugih naprav med vožnjo znaša 120 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.