14:20, ned, 28. Jul

VIDEO: Prizor s slovenske avtoceste, da zaledeni kri





Koprski policisti so sporočili, da je nesrečo povzročila 60-letna domačinka, ki je z osebnim avtomobilom peljala od Semedele po uvoznem kraku hitre ceste proti Ljubljani. Z vozilom je zatem prečkala vozni pas in na pospeševalnem obračala polkrožno. V tistem trenutku je po hitri cesti iz smeri Izole pravilno pripeljal 50-letni voznik osebnega avtomobila in trčil vanjo.

Voznik je bil v nesreči lažje poškodovan, voznica povzročiteljica pa huje. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico in odredili strokovni pregled. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Vozniki mimo, ne da bi pomagali 

Na družbenem omrežju X so so na to temo oglasili na profilu Reševalni pas, kjer so zapisali: “To je povzročeno trčenje, za katerega je kriv voznik. Skrbi nas pa tudi dejstvo, da je mimo pomoči potrebnih peljalo vsaj 6 vozil, ne da bi kdo nudil pomoč, preveril, zavaroval kraj, da ne bi prišlo do dodatnega naleta,… zakaj se obnašamo tako?”

Iz PU so sporočili: “Policisti so dejansko zaznali številne voznike, ki so obvozili trčenje in peljali naprej, preden je bil zavarovan kraj prometne nesreče. Obenem pa je nekaj voznikov tudi ustavilo, poleg tega jih je več pravočasno poklicalo na pomoč intervencijske službe, ki so bile nemudoma napotene na kraj. Tem se iskreno zahvaljujemo za hitro in razumno reakcijo.”

V zakonu ni podlage za ukrepanje zoper voznike, ki so peljali naprej, niti prekrškovno niti kazensko. Poleg tega je avtocesta specifično območje, na katerem je nemalokrat z ustavljanjem lahko povzročena hujša škoda in hujše posledice.

Apeliramo na vse voznike, ki naletijo na prometno nesrečo, da pomagajo in takoj pokličejo 113 ali 112. Nemalokrat lahko z osnovnim nudenjem prve pomoči rešimo človeško življenje. V vsaki situaciji pa se moramo prepričati, da bomo to lahko storili varno zase in za druge udeležence. Nenazadnje se lahko sami znajdemo v podobni situaciji, v kateri bi želeli in potrebovali pomoč mimoidočih,” še zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.