00:25, sob, 6. Jul

Agencija za okolje prižgala oranžno opozorilo: V teh krajih jo bodo odnesli najslabše





Agencija za okolje (ARSO) je za četrtek in petek izdala opozorilo. V rumeno opozorilno barvo je odeta skoraj celotna Slovenija (večinoma zaradi padavin in neviht, severovzhod pa zaradi vetra), z izjemo jugozahoda, kjer so zaradi izdatnejših padavin – do 85 litrov v 24 urah – prižgali celo oranžno opozorilo.

V četrtek se bodo predvsem na Primorskem pojavljali močni in dolgotrajni nalivi.

Za oranžno obarvane predele velja: “Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Možni so zemeljski plazovi. Iz nižjih prostorov in kleti umaknite hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Izklopite elektriko, plin in vodovod. Ne skušajte prečkati vodnega toka. Bodite previdni pri uživanju hrane in vode. Spremljajte trend vodostaja in meteorološka ter hidrološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.”

Na drugih območjih, z izjemo severovzhoda, velja, da lahko narastejo manjše reke in vodotoki in se razlijejo v manjšem obsegu. Ljudem, ki živijo na ogroženih območjih, svetujejo, naj spremljajo vodostaj ter meteorološka in hidrološka obvestila.

VIR: Arso

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.