19:21, pet, 5. Jul

Razkol v koaliciji? Poslanka Svobode Šarca poziva k odstopu





Poslanka stranke Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek poziva Marjana Šarca k odstopu. Razlog? Razpis za resničnostni šov Vojak v akciji, ki naj bi nagovarjal mlade k poklicu vojaka.

Se obeta nov razkol v koaliciji, ki v zadnjih tednih ne deluje najbolj sinhrono? Finance so včeraj poročale, da je razpis za resničnostni šov, vreden slaba dva milijona evrov, dobilo podjetje, ki je “zaživelo” le mesec pred razpisom, vodi pa ga stari znanec slovenske vojske Luka Zorenč, je v poslanskih klopeh završalo.

Po objavljenih dejstvih so nekateri prepričani, da razpis ni bil ustrezen. Med njimi je takšnega mnenja tudi sicer Šarčeva strankarska kolegica Mojca Šetinc Pašek. Poslanka je na svojem Facebook profilu javno zapisala: “Zame je stvar jasna. Za vse nas v politki veljajo ista pravila politične odgovornosti in integritete. Če je politična odgovornost in videz veljal za Sanjo Ajanović Hovnik, potem isti kriteriji veljajo tudi za Marjana Šarca. Zdaj pa si grem kupit sendvič.”

Na zapis Mojce Šetinc Pašek se je odzval minister Šarec, ki je zapisal, da se z njo popolnoma strinja. “V razpisu MORS ne boste našli ne moje mame (žal že pokojne), ne mojih prijateljev predvsem pa je namen razpisa jasen in ne nazadnje preverljiv, saj ga bo moč oceniti vsakemu, ki bo sedel pred televizijo. Kdo je v komisiji je jasno, kot je jasen tudi namen,” je med drugim zapisal. Celoten zapisa pa najdete spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.