08:26, pet, 5. Jul

Prihaja Karierni sejem, letos na novi lokaciji





V mesecu novembru bo v Mariboru potekal že 8. Karierni sejemsejem poklicev in izobraževanja 2023, pod že znanim sloganom »Vesolje priložnosti«, ki ga organizirata Območno obrtno- podjetniška zbornica Maribor in Štajerska gospodarska zbornica v partnerskem sodelovanju z Mestno občino Maribor, Zavodom RS za zaposlovanje – Območno službo Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.
V letošnjem letu bo Karierni sejem potekal za osnovnošolce in srednješolce dva dni skupaj, na novi lokaciji, v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, Koroška cesta 130, 2000 Maribor, v sredo, 15. 11. 2023, med 8. in 17. uro in četrtek, 16. 11. 2023, med 8. in 16 uro.

Karierni sejem je namenjen učencem višjih razredov oz. letnikov, staršem, svetovalnim in drugim strokovnim delavcem s področja karierne orientacije mladih. “Z izvedbo Kariernega sejma želimo mladim na enem mestu predstaviti možnosti, ki jih imajo ob nadaljevanju svoje izobraževalne ali poklicne poti ter prispevati k preprečevanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na lokalnem trgu dela, kot tudi pomagati pri izvajanju programov karierne orientacije v osnovnih in srednjih šolah. Posebno pozornost zato namenjamo poklicem, ki so na trgu dela vse bolj iskani in novim poklicem prihodnosti.”

“Želimo si, da bi lahko v povezovanju z izobraževalnimi zavodi, obrtniki, podjetniki, drugimi gospodarskimi subjekti ter ostalimi javnimi in zasebnimi organizacijami predstavili priložnosti za karierni razvoj mladih v lokalnem okolju,” so sporočili iz MO Maribor.

Obiskovalci kariernega sejma bodo lahko:
• spoznali posamezne poklice;
• spoznali izobraževalne ustanove in programe, ki jih te izvajajo;
• se udeležili dogodkov (delavnic in predavanj), ki so koristni za načrtovanje izobraževalne in karierne poti;
• se seznanili s potencialnimi delodajalci, z možnostmi za zaposlitev ali za opravljanje
prakse;
• dobili informacije o razmerah na trgu dela, iskanih poklicih in poklicih prihodnosti;
• stopili v stik s kariernimi svetovalci/kami in organizacijami, ki nudijo podporo mladim pri načrtovanju kariere in kariernih odločitvah
• spoznali organizacije, ki izobražujejo, usposabljajo ali zaposlujejo mlade invalide;
• spoznali mladinske delavce, se seznanili z mladinskim delom in s programi, ki jih izvajajo mladinski centri in druge organizacije, ki delujejo na področju mladine.

“Vljudno vabimo vse organizacije v Mestni občini Maribor in širši regiji, ki izobražujejo, usposabljajo ali zaposlujejo mlade, da na letošnjem Kariernem sejmu predstavijo svoje dejavnosti ter tako prispevajo k promociji kariernih priložnosti za mlade,” so pozvali.

Povezava do PRIJAVNICE ZA RAZSTAVLJAVCE je na voljo TUKAJ.

Več informacij o sejmu najdete na spletni strani: www.sejem-karierni.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.