17:28, pet, 5. Jul

Kuharske čarovnije za noč čarovnic: jedi in pijače, ki jih lahko z malo domišljije pripravite tudi sami





V Sloveniji in sosednjih državah noč čarovnic ni star tradicionalen praznik, vendar pa mnogi ljudje uživajo v tem prazniku. Nekateri ne bodo odšli na zabave v kak lokal ali na prizorišče, ampak bi radi doma naredili nekaj posebnega, vključno s pojedino. In kaj naj se da na mizo?

Zbrali smo nekaj idej za tematsko zabavo s posebnimi jedmi. Res da pri nas nimamo specifičnih jedi, a vseeno se lahko z nekaj domišljije naredi marsikaj, če ste ustvarjalni.

Bučna juha

Marsikdo jo že pozna. Hkrati pa je odlična izbira za noč čarovnic, saj je buča simbol tega praznika. Pri pripravi dodajte začimbe, kot so ingver, cimet in muškatni orešček, tako da dobi bolj  prazničen okus.

Bučna juha. Vir: Pixabay.com

Bučni mufini ali kolači

Pripravite bučne mufine ali kolače in jih okrasite s smetano s čokoladnim dodatkom v obliki pajkov ali netopirjev. To bo prineslo pravo praznično vzdušje. Lahko pa naredite tudi z vrhnjim dodatkom iz bele čokolade v obliki duhca. Ali pa namesto malih zastavic zapičite v kolač prej izdelano bučko iz tršega papirja.

Pecivo v obliki duhca. Vir: Pixabay.com
Na vrh kolača zapičite doma izdelano bučko iz tršega papirja. Vir: Pixabay.com

Krvava limonada

Pripravite limonado in ji dodajte malo rdeče barve (na primer, uporabite grenivkin sok ali jagode) ter plavajoče “oči” iz jagod ali grozdja. To bo videti kot kri in bo zagotovo navdušilo goste.

Rdeča limona. Vir: Pixabay.com

Pajkove pite

Pripravite mini pite ali quiche in na vrhu položite črne olive v obliki pajkov z olivami za telo in vejicami drobnjaka ali kuhane testenine za noge.

Čarovniški prsti

Pripravite mesne kroglice ali klobase in na enem koncu dodajte mandlje ali koščke čebule, da so videti kot nohti čarovniških prstov. Okrasite jih s kečapom ali kako rdečo omako, da bo videti kot kri.

Čarovniška pita

Pripravite pito z zelenjavo in sirčkom ter oblikujte obraz čarovnice ali netopirja na vrhu zelenjave. Uporabite olivne rezine za oči, paradižnikove rezine za usta itd.

Doma lahko spečete pito. Vir: Pixabay.com

Skeletni prigrizki

Pripravite različne prigrizke, kot so sendviči, ki jih razrežite v obliki lobanje ali kosti, ter jih postrezite s črno ali rdečo omako.

Bučna semena

Semena iz buče popecite v pečici s soljo in začimbami. So odličen prigrizek za noč čarovnic. Lahko jih okrasite v skledi v obliki pajkov ali netopirjev.

Bučna semena. Vir: Pixabay.com

Kri zombijev

Pripravite rdeči koktajl in ga okrasite z olivami v obliki oči in majhnimi delci limone ali pomaranče, da izgledajo kot plavajoči možgani ali krvni strdki.

Rdeči koktajl. Vir: Pixabay.com

Ustvarjate seveda lahko še veliko več, le domišljiji dajte prosto pot in skombinirajte jedi iz zelenjave, sadja, testenin in drugega tako da bodo okusne, po obliki pa spominjale na čarovniške klobuke, pripomočke ali kaj drugega, kar spominja na noč čarovnic. Pa veliko zabave tako pri ustvarjanju kot na kasnejši zabavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.