22:22, sob, 27. Jul

Horoskop in poklici: poglejte, kakšno poklicno pot vam kažejo zvezde





Včasih se ljudje znajdejo v poklicu, za katerega so tako rekoč rojeni, ali pa se poleg dela za sprostitev ukvarjajo s hobiji, ki kar kažejo na to, da je tisto delo človeku pisano na kožo.

Nekateri ljudje so kot rojeni za opravljanje določenih poklicev ali določenih del, pri tem pa je pomembno seveda tudi to, da se za ta poklic tudi izšolajo, izobražujejo na tem področju in na tak ali drugačen način pridobijo tako znanje kot tudi ustrezno prakso za opravljanje poklica oziroma področja dela.

Velikokrat pa se opazi, da je kdo prav nagnjen k nekem področju, ki ga še posebej zanima. Razlog je lahko zato, ker vidi, da to delo opravljajo že njegovi predniki ali ker je imel možnost spoznati podrobnosti tistega dela in so ga te tudi pritegnile. Posebna nagnjenja pa lahko ugotovimo tudi za pripadnike raznih astroloških znamenj. In na koncu lahko rečemo, da se je nekdo res rodil za kak poklic. Nemalokrat se je tudi že zgodilo, da je kakšen delodajalec pokukal v podatke delavca, da bi ugotovil, kaj je po horoskopu.

Poglejmo, kaj pravi astrologija o tem, kje lahko razna astrološka znamenja iščejo delo ali se podajo v zanje zanimiv hobi, glede na njihove značajske in druge lastnosti.

Gasilec. Vir: Pixabay.com

Oven (21. marec – 19. april)

Ovni so lahko dobri kot podjetniki v različnih panogah, športniki in športni trenerji ter policisti ali gasilci.

Podjetnik: ovni veljajo za energični in inovativni, kar jih naredi odlične podjetnike. Velikokrat imajo močno voljo in radi prevzemajo vodstvene vloge.
Športni trener: ker imajo veliko energije, so ovni lahko tudi športniki in nato odlični športni trenerji. Sploh, če se znajo dobro disciplinirati in  vztrajati. Znajo tudi motivirati druge in jih spodbuditi k doseganju ciljev.
Policist ali gasilec: ovni so pogumni in odločni, to pa jih naredi primerne za delo v nevarnih situacijah. Poklici, kot sta policist ali gasilec, bi jim ustrezali zaradi njihovega poguma in hitrih odločitev.

Nogomet. Vir: Pixabay.com

Bik (20. april – 20. maj)

Biki bi lahko blesteli kot vrtnarji, gastronomski kuharji ali kot finančni svetovalci.

Vrtnar: biki imajo rad naravo in so velikokrat potrpežljivi. Delo v vrtnarstvu bi jim omogočilo, da izrazijo svojo ustvarjalnost in skrb za rastline.
Gastronomski kuhar: biki imajo izjemen okus in radi uživajo v hrani. Kot kuharji bi lahko združili svojo ljubezen do hrane z ustvarjalnostjo in inovativnostjo v kuhinji.
Finančni svetovalec: Ker so biki zelo vztrajni, so primerni za delo v finančni panogi. Znajo skrbeti za denar in imajo smisel za upravljanje financ.

Kuhanje. Vir: Pixabay.com

Dvojčka (21. maj – 20. junij)

Dvojčkom so lahko blizu poklici, kot so novinar, tržnik, avtor ali scenarist.

Novinar: dvojčki so radovedni in komunikativni. Novinarsko delo, kjer lahko raziskujejo in izražajo svoje ideje, bi jim lahko zelo ustrezalo.
Tržnik: dvojčki so prepričljivi in imajo dar govora. V trženju bi lahko izkoristili svoje veščine prepričevanja in komuniciranja s strankami.
Avtor ali scenarist: ker imajo dvojčki bujno domišljijo, bi lahko pisali knjige, scenarije ali blogali torej pisali prispevke za svoj ali kak drug blog. Ustvarjalno pisanje bi jim omogočilo izražanje njihove ustvarjalnosti.

Pisanje. Vir: Pixabay.com

Rak (21. junij – 22. julij)

Rakom bi ustrezalo delo psihologa, socialnega delavca ali vzgojitelja v vrtcu.

Psiholog: rak je sočuten in zelo empatičen znak. Kot psiholog bi lahko uporabil svojo empatijo, da bi pomagal drugim razrešiti njihove težave in čustvene izzive.
Socialni delavec: ker imajo raki močno željo pomagati drugim, bi lahko delali kot socialni delavci, ki nudijo podporo in pomoč tistim v stiski.
Vzgojitelj v vrtcu: raki imajo radi otroke in imajo nežen pristop. Delo kot učitelj v vrtcu bi jim omogočilo, da negujejo in izobražujejo mlade ume.

Vrtec. Vir: Pixabay.com

Lev (23. julij – 22. avgust)

Levi so lahko izvrstni v gledališču kot igralci pa tudi kot modni oblikovalci in režiserji.

Gledališki poklic: lev je naravno nadarjen za izražanje in ima radi pozornost. Kot igralec v gledališču bi lahko pokazal svoj talent in ustvarjalnost na odru.
Modni oblikovalec: levi imajo odličen okus in radi izstopajo. Kot modni oblikovalci bi lahko ustvarjali unikatna oblačila in modne trende.
Režiser: ker imajo levi naravno karizmo in vodstvene lastnosti, bi lahko uspešno delovali kot režiserji, ki usmerjajo igralce in ekipe pri ustvarjanju filmov ali gledaliških predstav.

Gledališče. Vir: Pixabay.comDevica (23. avgust – 22. september)

Device lahko vidimo v zdravstvenih poklicih, kot računalniške programerje, knjižničarje ali arhivarje.

Zdravstveni poklici: device so natančne in skrbne, kar je ključno pri medicinskih poklicih. Zdravstveni delavec ali medicinski tehniki bi lahko izkoristili svojo skrbnost in znanje, da bi pomagali drugim.
Računalniški programer: device so analitične in organizirane. Delo kot računalniški programer bi jim omogočilo, da uporabijo svoje logično razmišljanje pri ustvarjanju programske opreme in reševanju težav.
Knjižničar ali arhivar: device so redoljubne in rade urejajo stvari. Delo v knjižnici ali v arhivu bi jim omogočilo, da delajo v organiziranem okolju, kjer lahko skrbijo za zbirke in informacije.

Vir: Pixabay.com

Tehtnica (23. september – 22. oktober)

Tehtnice so lahko pravniki, diplomati in notranji oblikovalci.

Pravnik: tehtnice so pravične in imajo močno moralno kodo. Delo kot pravnik bi jim omogočilo, da se borijo za pravico in pomagajo drugim doseči poštenost v pravosodnem sistemu.
Diplomat: zaradi svoje diplomatske narave bi tehtnice lahko uspevale tudi kot mednarodni diplomatski predstavniki, kjer bi se ukvarjale s pogajanji in reševanjem mednarodnih sporov.
Notranji oblikovalec: tehtnice imajo odličen okus za estetiko. Kot notranji oblikovalec bi lahko izkoristile svoj smisel za lepoto ter ustvarjale prijetne in funkcionalne prostore za svoje stranke.

Oblikovanje notranjih prostorov. Vir: Pixabay.com

Škorpijon (23. oktober – 21. november)

Škorpijoni bi uživali kot zasebni detektivi, psihologi in kirurgi.

Zasebni detektiv: škorpijoni so radovedni in analitični. Kot zasebni detektivi bi lahko uporabili svoje spretnosti raziskovanja in analize, da bi razkrili resnico in rešili skrivnosti.
Psiholog: škorpijoni so zelo intuitivni in imajo globok vpogled v človeško psiho. Kot psihologi bi lahko pomagali ljudem razreševati čustvene in psihološke težave.
Kirurg: kirurgija zahteva natančnost, potrpežljivost in močno voljo. Škorpijoni imajo te lastnosti, zaradi katerih bi lahko uspešno opravljali kirurške posege.

Detektivsko delo. Vir: Pixabay.com

Strelec (22. november – 21. december)

Strelci bi zaradi svojih lastnosti blesteli kot popotni fotografi, avtorji potopisov in kot duhovni učitelji.

Popotni fotograf: strelci obožujejo raziskovanje in doživljanje novih stvari. Kot popotni fotografi bi lahko združili svojo strast do potovanj s fotografijo, da bi dokumentirali kulture po vsem svetu.
Avtor potopisov: strelec ima živahno domišljijo in rad deli svoje izkušnje. Kot pisatelj potopisov bi lahko pisali navdihujoče zgodbe o svojih potovanjih in pustolovščinah.
Duhovni učitelj: strelec je velikokrat filozofsko naravnan in ima močno potrebo po razumevanju višjega pomena. Kot duhovni učitelji bi lahko delili svoje modrosti o življenju, duhovnosti in filozofiji s tistimi, ki iščejo notranje razsvetljenje.

Potovanje. Vir: Pixabay.com

Kozorog (22. december – 19. januar)

Kozoroge se lahko vidi kot poslovne vodje, pravnike za korporativno pravo ter računovodje ali finančne svetovalce.

Poslovni vodja: kozorogi so odgovorni, ambiciozni in vztrajni. Kot poslovni vodje bi se odlično znašli v vodenju podjetij, saj imajo sposobnost postavljanja ciljev in učinkovite organizacije.
Pravnik za korporativno pravo: kozorogi so odlični pri razumevanju kompleksnih pravnih vprašanj. Kot pravniki za korporativno pravo bi se specializirali za pravna vprašanja v poslovnem svetu.
Računovodja ali finančni svetovalec: kozorogi imajo dober občutek za denar in finance. Kot računovodje ali finančni svetovalci bi pomagali strankam upravljati njihove finance in investicije.

Računovodja. Vir: Pixabay.com

Vodnar (20. januar – 18. februar)

Vodnarjem so lahko blizu dela razvijalca programske opreme, socialnega aktivista, astronoma ali astrofizika.

Razvijalec programske opreme: vodnarji so inovativni in tehnološko naravnani. Kot razvijalci programske opreme bi ustvarjali nove aplikacije, programe in tehnološke rešitve.
Socialni aktivist: vodnarji so humanitarni in si prizadevajo za spremembe v svetu. Kot socialni aktivisti bi se borili za družbene pravičnosti, enakost in okoljsko trajnost.
Astronom ali astrofizik: vodnarji so navdušeni nad vesoljem. Kot astronomi ali astrofiziki bi raziskovali zvezde, galaksije in druge nebesne pojave ter razširjali naše razumevanje vesolja.

Astronomija. Vir: Pixabay.com

Ribi (19. februar – 20. marec)

Ribe bi uživale kot umetniki, terapevti in marinci ali biologi.

Umetnik: ribe so kreativne in intuitivne. Kot umetniki bi lahko izražali svoje globoko čustva skozi slikarstvo, glasbo, ples ali druge umetniške oblike.
Terapevt: ribe so sočutne in empatične. Kot terapevti za umetnost bi pomagali ljudem premagovati čustvene težave in se izraziti skozi umetnostno terapijo.
Marinec ali biolog: ribe so povezane z vodo in naravo. Kot marinci ali biologi bi proučevali podvodni svet, pomagali ohranjati okolje in skrbeli za morske ekosisteme.

Umetniško delo. Vir: Pixabay.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.