11:16, pet, 5. Jul

Pred nami ponovno burno vremensko dogajanje: Arso že prižgal rdeče opozorilo!





Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi napovedanih obilnih padavin za severozahod Slovenije za danes popoldne, zvečer in ponoči izdala rdeče opozorilo.

Po vremensko umirjeni praznični sredi je pred nami nova sprememba vremena. Spet nas bodo zajele obilne padavine, ki prinašajo razlivanja rek in proženje plazov na že zdaj zelo razmočenem terenu. Nevihte in nalive bo marsikje spremljal močan veter, ki lahko povzroči lokalne vetrolome, napovedujejo pri Meteoinfo.

Padavine se bodo širile od zahoda proti vzhodu

Dež se bo z zahoda čez dan širil proti vzhodu. V noči na petek meteorologi napovedujejo obilnejše padavine. Za zahod velja rdeče opozorilo. Najbolj se na padavine pripravljajo na poplavno ogroženih območjih, med drugim na Tolminskem.

Za danes, v četrtek, 2. novembra 2023, ob 12. uri je na Agenciji za okolje sklicana novinarska konferenca o predvidenih izrednih meteoroloških in hidroloških razmerah.

Kot je še na družbenem omrežju X zapisal Arso, bodo vremenske razmere še naprej precej nespremenjene. Nad večjim delom Evrope je globoko in obsežno ciklonsko območje s središčem nad Britanskim otočjem. Naši kraji bodo še naprej pod vplivom vlažnih jugozahodnih vetrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.