07:21, pet, 5. Jul

Humanitarna društva po avgustovskih poplavah potrebujejo predvsem finančna sredstva





Humanitarna društva, ki zbirajo pomoč po avgustovskih poplavah, še vedno sprejemajo donacije. V Rdečem križu Slovenija so za STA pojasnili, da so najbolj veseli finančnih donacij, ki jih potem v obliki vrednostnih kartic podarijo pomoči potrebnim. V Slovenski karitas prav tako zbirajo finančna sredstva, prosijo pa tudi za posteljnino in brisače.

Na Rdečem križu Slovenije ne sprejemajo brisač, posteljnine in oblačil od posameznikov. Ljudem svetujejo, da podarijo denar, ki ga potem v organizaciji donirajo tudi v obliki vrednostnih kartic, da si lahko ljudje sami kupijo, kar potrebujejo. Gospodinjstvom po Sloveniji so razdelili vrednostne kartice za različne trgovce v višini 1,5 milijona evrov. Približno 1,4 milijona evrov so medtem razdelili v obliki finančnih nakazil.

Ljudem, ki želijo izdelke podariti, v Slovenski karitas svetujejo, da se obrnejo na njihovo skladišče. Tam namreč vodijo evidenco, kaj potrebujejo, in donatorje povežejo s pomoči potrebnimi. V primeru donacije oblačil pozivajo, naj bodo ta odlično ohranjena, še vedno pa jim primanjkuje brisač in posteljnine.

Prav tako poudarjajo, da še vedno sprejemajo in potrebujejo donacije hrane. Družine, ki so jih prizadele poplave, pomoč namreč potrebujejo dlje časa. Prav tako priporočajo donacijo denarja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.