07:23, pet, 5. Jul

FOTO: Iz porušene hiše starša rešil sin gasilec. V hiši še vedno gori, do nekaterih delov gasilci ne morejo dostopati





Kranjski policisti so bili danes okoli 6.30 obveščeni o eksploziji v stanovanjski hiši na območju Trboj.

Po prvih podatkih je prišlo do eksplozije zaradi napake na plinski grelni napravi. Ob eksploziji je prišlo do porušitve hiše. Osebe, ki so bile v hiši so izven objekta in nihče ni telesno poškodovan. Prav tako ni nevarnosti za druge prebivalce.

“Ob našem prihodu je bila hiša na pol razdejana, razvil se je požar. Eksplodiral je plin. Osebi v poslopju je reševal tudi njun sin, ki je prav tako gasilec,” je za Žurnal je s kraja intervencije na kratko povedal poveljnik PGD Trboje Franc Draksler in še, da so bili tam tudi kranjski gasilci in člani prostovoljnih gasilskih društev iz okoliških vasi. Po prvih informacijah sta osebi na varnem in nista telesno poškodovani.

FOTO: PGD ŠENČUR

“Iz pravljične hiške (kanadski stil) v pogorišče … To je bila res najlepša hiša v vasi,” je soseda povedala za Slovenske novice.

“V kleti še vedno gori, do najnižjih delov pa gasilci še ne morejo dostopati. S pomočjo delovnih strojev bodo začeli odstranjevanje porušenih delov. Vodja intervencije Andraž Šifrer je dodal še, da gre za stresno in zahtevno intervencijo,” pa navaja portal N1.

Vse interventne službe so na kraju dogodka, gasilci gasijo požar. Nastala je večja premoženjska škoda. Policisti so kraj zavarovali in bodo opravili ogled. Vzrok eksplozije je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave.

Policija prosi vse, da na kraj ne hodijo in se ne zadržujejo v bližini, da bodo interventne službe nemoteno opravile svoje delo. Ko bodo znane nove informacije, bodo obveščali javnost, so še sporočili s PU Kranj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.