18:26, sob, 27. Jul

So vas presenetili gostje? To so jedi, ki jih lahko na hitro naredite in ponudite gostom





Gospodinje in gospodinjci oziroma kuharji in kuharice se včasih znajdejo pred velikim izzivom. Doma nimajo nobenega pripravljenega peciva ali prigrizka, a nenadoma dobijo goste. Kaj jim lahko pripravijo na hitro in tako, da bo dobro?

Vsakdo, ki rad kuha in peče, ima velikokrat doma tudi sestavine, ki so potrebne za kako dobro jed, pa naj bo to sladica, glavna jed, prigrizek ali kaj drugega. A vsem se zgodi, da se znajde pred skoraj praznim hladilnikom ali shrambo, gostje pa so se ravnokar najavili ali pa že prišli. Kaj storiti takrat? In seveda tudi, kaj je dobro vedno imeti doma, da lahko naredimo kaj na hitro.

Ko se nenadoma pojavijo gostje in nimamo pripravljenega peciva, lahko hitro pripravimo okusne priboljške. Tu je nekaj predlogov.

Sadni sendviči

Sestavine

Polnozrnate žemljice ali rezine kruha, kremni sir ali skuta, sveže sadje (npr. jagode, banane, marelice).

Priprava

Namažite kremni sir ali skuto na rezine kruha. Dodajte narezane koščke svežega sadja. Zložite sendviče in nareži na manjše kose.

Mini pica. Vir: Pixabay.com

Hitre pite ali pice s paradižnikom in mocarelo

Sestavine

Listnato testo, paradižnikova omaka ali pelati, mocarela. Če imate, lahko dodate tudi gobice, različne začimbe. Če imate doma že pripravljeno testo za pice, ga uporabite namesto listnatega

Priprava

Segrejte pečico na približno 200 stopinj (temperaturo prilagodite vrsti pečice). Razvaljajte listnato testo na pomokani površini. Izrezite poljubne oblike. Na te namažite paradižnikovo omako. Položite gor še rezine mocarele. Robove zavihajte in stisnite s prstmi. Dajte jih na pekač s peki papirjem. Pecite v predhodno ogreti pečici približno 15-20 minut ali dokler testo ne postane zlato rjave barve.

Oreo napitek, sladica. Vir: Pixabay.com

Mini kozarčki “oreo cheesecake”

Sestavine

Oreo piškoti, kremni sir, sladkor v prahu, vaniljev ekstrakt. Sladka smetana po izbiri.

Priprava

Zdrobite oreo piškote in jih položite na dno kozarčkov. Zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt. Kremo nalijte v kozarčke. Na vrhu lahko date še smetano, če želite. Postavite v hladilnik za hitro ohlajanje.

Jajca. Vir: Pixabay.com

Osnovne sestavine, ki naj bodo vedno doma:

Polnozrnata moka: uporabna za hitro peko kruha, palačink ali piškotov.
Jajca: osnovna sestavina za številne slane in sladke recepte.
Konzerviran sadni kompot: hitra osnova za sladice ali dodatek k pecivu.
Kremni sir ali skuta: odlična za namaz na kruhu ali kot sestavina v sladicah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.