22:16, čet, 4. Jul

FOTO: Starejši uživali pri peki keksov v Domu Danice Vogrinec, med njimi tudi stoletnik





Nekaj stanovalcev taborske enote Doma Danice Vogrinec je danes pod budnimi očmi svojih mentoric pripravilo slastne kekse.

Člani in članice Skupin za samopomoč starejšim v taborski enoti Doma Danice Vogrinec so se z veseljem lotili priprave keksov. Med njimi je bil tudi stoletnik Ignac Harb, ki je postal že pravi mojster, saj je pri peki sodeloval že lani. In če se je lani lahko pohvalil, da čisto prvič mesi in oblikuje testo za kekse, so ga mentorice letos pohvalile, da že dobro obvlada. Tudi sam se je pohvalil, da je oblikoval kroglice, delal kekse s pomočjo modelov, ne nazadnje pa je še vrtel mlinček, iz katerega je prihajalo testo v obliki keksov.

Pa pravzaprav ni bil edini, ki se je priprave keksov razveselil. Sodeč po osredotočenosti na delo in izjavah so bili kar vsi takšni. Eden od njih, Ladislav Gorenjak, je bil še posebej vesel, da je dobil belo “barvo”, s katero je okrasil že pečene kekse. “To delam prvič in gre mi, malo se vidi, da še nimam vaje, a gre mi,” je bil navdušen.

Še nekaj stanovalcev je bilo, ki so letos, kljub svoji starosti, prvič pekli kekse. Večinoma pa so bile stanovalke, ki so bile na današnji skupni peki piškotov, tiste, ki so nekoč veliko kuhale in pekle. Zdaj pa so si z veseljem vzele čas za skupno pripravo raznih keksov.

Vsi udeleženci so se razdelili po skupinah po mizah, na katere so dobili testo. Tega so razvaljali in z modeli oblikovali kekse, nato pa jih je glavni kuhar  Primož Vipotnik odnesel v kuhinjo do pečice.

Medtem so stanovalci pripravili novo porcijo keksov za pečico. In komaj čakali, da pridejo slastni, dobri keksi iz kuhinje, saj so uživali tako pri pripravi kot tudi potem pri sladkanju z njimi. Vodja Skupin za samopomoč starejšim Mirjana Šauperl pa je izpostavila, da so zdaj – po lanski prvi skupni peki  ponovno pekli skupaj in da upajo, da bo to postala njihova tradicija.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.