00:24, sob, 27. Jul

Znanih več podrobnosti o ugrabitvi in umoru 14-letne Vanje, medtem v zaporu preverjajo spoštovanje pravic osumljenih





Ekipa ombudsmanov je šla v zapor Šutka, da bi preverili, v kakšnem stanju so osumljeni za ugrabitev in pomoč pri umorih 14-letne Vanje in moškega, ki so ga isti dan ubili. Danes pa je znanih tudi več podrobnosti o ugrabitvi in umoru.

Po poročanju portala Nova.rs in makedonskih medijev ekipa obmudsmanov preverja, ali se v zaporu spoštuje pravice V. M., B. V. in V. K., prav tako tudi osumljenim za pomoč A. G. in S. D. Osumljeni so sicer v priporu osem dni. Trije so sicer priznali dejanja in povedali, kaj so delali med ugrabitvijo in umoroma. Tožilstvo je zahtevalo, sodišče pa odobrilo pripor zaradi nevarnosti bega in vplivanja na priče.

Mediji pa danes razkrivajo tudi več novih podrobnostih o ugrabitvi. Portal Nova.rs tako piše, da se mračna klobka zločina odvija. Ugrabitelji naj bi poznali vsak kotiček stavbe, kjer je Vanja živela. 27. novembra naj bi okoli pete ure zjutraj natočili gorivo v ukradeni avto in se odpravili v center Skopja. Tam so ugrabili deklico, pri tem pa naj bi imeli pomoč njenega očeta. Kamere naj bi ujele vozilo, s katerim so se vozili. Sestali so se prav v ulici, kjer je Vanja živela. Okrog pol osmih zjutraj je deklica šla iz stanovanja. Njen oče naj bi po besedah osumljenih povedal L. P., kdaj gre hčerka od doma in kdaj bo sama.

Zgrabili so jo na vhodu zgradbe, ki pa je zelo dobra poznana L. P., saj jo je zgradilo njegovo podjetje.  Deklici so zvezali roke in noge, jo vrgli v spalno vrečo, nato pa v avtomobil. Storilci naj bi imeli pri sebi vrečo, lepilni trak in tudi sredstva za zvezanje. Odpeljali so se v dveh vozilih, spredaj beli renault, zadaj pa citroen, v katerem je bila ugrabljena Vanja. Portaliks je objavil tudi posnetke, na katerih se vidi dim tak, kjer so zažgali citroen. To je bilo ob 9.37. Deklica pa naj bi po besedah osumljenih, ki so spregovorili, bila ubita okoli 10. ure.

Do zdaj so našli dve pištoli, prav tako tudi mobilni telefon deklice. Vse, ki so osumljeni, razen L. P., ki so ga aretirali nekaj dni kasneje v Turčiji, so zadržali v priporu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.