20:25, čet, 4. Jul

Ob 30-letnici MKC Maribor zasadili 30 dreves na Lentu





Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) decembra 2023 praznuje 30. obletnico delovanja. Praznovati so začeli natanko eno leto prej, decembra 2022, sedaj pa se bliža eden od vrhuncev v sklopu obeležitve okroglega jubileja javnega zavoda.

V sodelovanju z Mestno občino Maribor so si že v začetku leta zaželeli, da bi namesto pihanja 30 svečk jubilej obeležili z zasaditvijo 30 dreves na območju Mestne občine Maribor. Akcijo so poimenovali 30 dreves za 30 let MKC Maribor.

Uradno odprtje drevoreda

K sodelovanju so povabili partnerje, s katerimi delijo skupne vrednote in jih povabili, da akcijo podprejo z nakupom drevesa: “Izjemno veseli in hvaležni smo za odziv, ki smo ga bili deležni, saj cilja nismo le dosegli, ampak smo ga celo presegli. S pomočjo donatorjev (organizacij in posameznikov) smo zbrali denar za nakup 35 dreves – trnatih gledičevk – na prenovljenem Lentu. Nova drevesa bomo vnesli tudi v aplikacijo MapMyTree, ki je zaživela pod okriljem Evropske komisije za okolje in predstavlja števec vseh na novo zasajenih dreves v Evropski uniji.”

Tako bodo v danes, 15. decembra, ob 13. uri še uradno odprli drevored, donatorji pa bodo na dogodku lahko ob ”svoja” drevesa namestili lesene označevalne tablice z imeni.

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) je bil ustanovljen 22. decembra 1993, kar pomeni, da leta 2023 praznuje 30 let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.