01:21, pet, 5. Jul

Veste zakaj se smreka v Ljubljani imenuje Tina? Ne boste verjeli …





1. decembra so v veliko slovenskih mestih prižgali praznično razsvetljavo oziroma lučke. Nič drugače ni bilo niti v Ljubljani, ker je to na Prešernovem trgu v družbi podžupana naredila Tina Gaber.

Žurnal24 poroča, da so se številni spraševali, zakaj je ta čast pripadla Tini Gaber in kdo je o tem odločal. Z Mestne občine Ljubljana so omenjenem mediju odgovorili, da je šlo zgolj za naključje: “Lučke običajno prižge župan. Ker je bil službeno odsoten v tujini, ga je nadomestil podžupan Aleš Čerin. Ker se smreka imenuje Tina, je podžupan povabil vse Tine, naj se mu pridružijo pri prižigu lučk; Tina Gaber je bila dovolj blizu.”

Zadnje tri so: Melania, lani Nataša, letos pa Tina

Novinarje Žurnala je zanimalo tudi, ali je to tradicija, da ima smreka ime, kakšnega so ji nadeli v preteklosti in kdo o imenu odloča. “Ime smreki nadenejo delavci Javne razsvetljave. Leta 2021 so jo poimenovali Melania, lani Nataša, letos pa Tina,” so za Žurnal24 pojasnili na mestni upravi.

Kot bi lahko sklepali po zadnjih treh imenih, v slovenskem glavnem mestu, smreko vsako leto poimenujejo po ženski, ki je tisto leto najbolj zaznamovala dogajanje. Po mnenju delavcev Javne razsvetljave so bile to do letos, nekdanja ameriška prva dama Melania Trump, prva predsednica RS Nataša Pirc Musar in letos partnerica predsednika vlade RS Roberta Goloba, Tina Gaber.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.