20:27, čet, 4. Jul

FOTO: Drsališče v Kamnici odprto





Včeraj zvečer so tudi uradno odprli drsališče v sklopu projekta Pravljična Kamnica,  edino drsališče na prostem na območju Mestne občine Maribor.

Krajevna skupnost Kamnica je v začetku decembra napovedala izvedbo edinstvenega projekta, imenovanega Pravljična Kamnica, ki bo s pomočjo velikodušnih sponzorjev prinesel široko paleto dogodkov v kraju.

Simon Hauptman, predsednik KS Kamnica, je predstavil podrobnosti tega osupljivega projekta, ki obljublja več kot 30 raznolikih dogodkov za vse generacije. Glavnina dogajanja je načrtovana za vikende, kjer bodo najmlajši in starejši lahko uživali v pestri paleti dejavnosti.

Slovesno so sinoči drsališče otvorili predsednik KS Kamnica Simon Hauptman, župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in glavni donator drsališča v Kamnici Milan Kuster, sicer generalni direktor podjetja I-Vent. Kot je povedal Hauptman, je še veliko manjših donatorjev, računajo pa tudi, da bodo z vstopnicami nabrali nekaj prihodka.

Najmlajši bodo deležni raznolikih delavnic, lutkovnih predstav ter čarobnih nastopov čarovnika, ki bodo zagotovo razveselili njihova srca. Zanimiva in edinstvena izkušnja pa bo tudi možnost prenočevanja v kulturnem domu, kjer si bodo lahko sami pripravili svojo prehrano.

Vrhunec tega projekta je bilo sinoči, ko so odprli drsališča, ki je nedvomno privabilo pozornost tako domačinov kot obiskovalcev od drugod. To bo priložnost za ljubitelje drsanja in zabave na ledu, da uživajo v tej zimski aktivnosti, ki bo obogatila ponudbo pravljičnega doživetja Kamnice. Drsališče bo po besedah Hauptmana obratovalo dva meseca.

Sicer pa Pravljična Kamnica v teh dneh obljublja čarobno doživetje in prinaša svež veter v kraj. S tem projektom si Kamnica prizadeva za ustvarjanje edinstvenih priložnosti za povezovanje prebivalcev in obogatitev kulturne ponudbe v kraju.

Že včeraj so uživali tako najmlajši, ki so se najbolj razveselili drsališča, kot tudi starejši oz. odrasli, ki so lahko prisluhnili Boštjanu Bračiču, v naslednjih dneh prihaja še Ditka.

S sodelovanjem sponzorjev in predanim delom Krajevne skupnosti Kamnica, ta projekt obeta obdobje pravljičnih doživetij za vse generacije. S tem se odpirajo vrata novim in raznolikim priložnostim za skupnost in obljublja čaroben začetek novega obdobja za Kamnico.

Program še danes in jutri:

Sobota
– drsališče 10.00-20.00
– 10.00 otroške delavnice
– 15.00 otroška dvorana
– 18.00 koncert Zbor Glasbena Matica Maribor

Nedelja
– drsališče 10-19
– 15.00 otroška dvorana
– 17.00 otroške delavnice
– 17.00 koncert Oto Vrhovni Turistično društvo Kamnica

Dogajanje bo popestril tudi Vlakec Jurček s svojo pravljično vožnjo ter ustvarjalne delavnice za najmlajše. V kombinaciji z neustavljivo domačnostjo Babičine kuhinje vas čaka izjemno doživetje hrane, pijače ter brezčasnega druženja.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.