22:15, pet, 26. Jul

Gasilski poveljnik umrl pod traktorjem, slovenski gasilci užaloščeni nad tragedijo





Slovenski gasilci žalujejo.

Slovenske gasilce je doletela velikanska izguba. V še ne popolnoma pojasnjeni delovni nesreči s traktorjem se je smrtno ponesrečil eden njihovih najbolj cenjenih in spoštovanih članov, 61-letni Alojz Levičnik, višji gasilski častnik in pomočnik poveljnika Gasilske zveze Ljubljana, poročajo Slovenske novice.

Na strani Uprave za zaščito in reševanje so zapisali, da se je nesreča zgodila v noči na soboto v naselju Pance pri Malem in Velikem Lipoglavu in da je v soboto okoli 7.40 sprehajalka naletela na prevrnjen traktor, pod njim pa je bil voznik. Takoj je poklicala policijo, prihiteli so tudi gasilci Gasilske brigade Ljubljana, a 61-letniku ni bilo več moč pomagati.

Hudo poškodovan umrl na kraju

Policija je sporočila, da je po do sedaj zbranih obvestili bil voznik traktorja v nesreči udeležen sam. Vozil je po poti čez travnik, pri tem pa je traktor zaradi neprilagojene hitrosti na razmočenih tleh zdrsnil po travnati brežin in se večkrat prevrnil. Pri tem se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl, poroča PU Ljubljana.

Nesreča se je po vsej verjetnosti dogodila preko noči, o zjutraj najdenem prevrnjenem traktorju pa so policiste obvestili občani. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vsej okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.