16:30, pet, 26. Jul

Grozljivka na silvestrovanju v Gradcu, umrla mlajša ženska, še 21 ljudi pa poškodovanih





Silvestrovanje v lokalu na ulici Sporgasse v centru Gradca se je za goste okrog 4. ure zjutraj sprevrglo v grozljivko, 21 poškodovanih, trije huje. Ena oseba, domnevno mlada ženska, je utrpela smrtne poškodbe, navaja Kronen Zeitung.

Okoli 4. ure zjutraj se je oglasil požarni alarm sredi silvestrske zabave v enem izmed priljubljenih lokalov v središču mesta v avstrijskem Gradcu. Nastal je kaos, obiskovalci so nemudoma planili ven, obveščena je bila policija, gasilci in Rdeči križ. Zagorelo naj bi na vhodu lokala, po trenutnih podatkih je bilo poškodovanih vsaj 21 gostov zabave, 18 so jih odpeljali v bolnišnice, med njimi najmanj tri huje poškodovane, ki potrebujejo intenzivno nego.

Danes zjutraj pa je bila objavljena še najhujša vest: ena oseba je umrla zaradi poškodb. Po besedah ​​graškega župana je umrla mlada ženska, ki je hudim poškodbam podlegla na kraju nesreče.

“Reševalna akcija je stekla hitro, veliko policistov pa je seveda na silvestrovo v službi in v pripravljenosti,” je za avstrijski časnik Kronen Zeitung povedal tiskovni predstavnik štajerske policije Fritz Grunding.

Vzrok požara zaenkrat še ni razjasnjen. Policisti štajerske deželne kriminalistične policije so že začeli s preiskavo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.