16:35, pet, 26. Jul

Umrl nekdanji hrvaški nogometaš, veljal za enega najbolj trofejnih





Poročamo o žalostni vesti.

Mario Boljat, ki velja za enega najbolj trofejnih nogometašev v zgodovini splitskega Hajduka, je nenadoma umrl v 73. letu starosti, so sporočili na uradni strani omenjenega nogometnega kluba.

“Danes zjutraj je v 73. letu nenadoma preminil legendarni nogometaš Hajduka Mario Boljat. Mario Boljat je bil zlata rezerva Hajduka in je tako rekoč najtrofejnejši nogometaš v zgodovini kluba. Rodil se je 31. avgusta 1951 v Splitu. Bil je jugoslovanski nogometni reprezentant. Igral je skoraj na vseh položajih v moštvu, od desnega bočnega do levega krila,” so zapisali.

Začel kot vratar v sosednjem RNK Split

Zanimivo je, da je Mario Boljat nogometno pot začel kot vratar leta 1960, ko je bil pionir v sosednjem RNK Split. Nato se je preselil v Hajduk, kjer je ostal 19 let. Boljat, ki je bil tudi jugoslovanski reprezentant, je bil igralec številnih igralnih položajev. Za člansko ekipo Hajduka je igral deset let med 1969 in 1979, v tem času je odigral 425 tekem in dosegel 22 golov. Z ekipo je štirikrat postal jugoslovanski prvak, petkrat pa pokalni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.