18:24, čet, 4. Jul

FOTO: Nestrokovno obrezovanje dreves v Mariboru





“Čas je, da tudi mestna občina Maribor naredi kaj na tem, da se drevesa ne bodo več obglavljala,” je na portalu izboljšamo Maribor zapisala Vesna.

“Podnebne spremembe se poznajo vsem in če se z drevesi ne ravna strokovno, ta ne bodo mogla preživeti in opravljati svoje funkcije. Na področju Nove vasi je bil včeraj opravljen grozen poseg v več dreves – odstranitev vseh vej,” je zapisala pred dnevi.

Ob tem je predlagala: “Prosim, postavite smernice, določite izvajalce, ki so vredni zaupanja. Zahtevajte od upravnikov kot so Staninvest in drugi, da najemajo strokovnjake. Ne prepuscajte tega področja tistim, ki o drevesih ne vedo ničesar.”

Mestna občina Maribor je pobubdo prevzela v obravnavno.

Druge novice

Comments

  • David Kranjc

    2 januarja, 2024

    Predlagam, da si ti “obrezovalci” preberejo knjigo Mestno drevje (Štiftar A., et. al). Bolje bi bilo, da ta drevesa kar požagajo in zasadijo nova.

    Replay
  • Davorin Šobar

    3 januarja, 2024

    Tisto obglavljanje dreves je jako interesantna zadeva. Sem pred leti nekje našel lodatek, da evropska zakonodaja dovoljuje obglavljanje do 30%. Nikakor pa ne “na balin”. Zakaj se poštenjaki arboristi ne oglasijo? In katera inspekcija je zadolžena za ta resor?

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.