06:24, sob, 6. Jul

Prihaja sneg, koliko ga napovedujejo za naše kraje?





Največja pošiljka snega se pričakuje v višjih legah, tudi do pol metra. Nekaj ga bo tudi na vzhodu države.

V soboto bo oblačno, dež se bo razširil nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo sprva visoko, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo lahko snežilo do dolin. Popoldne, zvečer in v noči na nedeljo se bo hladilo, meja sneženja se bo spuščala. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja, zapišejo na strani Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo oslabele in postopno ponehale. Na Slovenskih novicah so preverili pri Branetu Gregorčiču, koliko snega bo zapadlo. Izračuni namreč napovedujejo snežinke tako za severozahod kot za severovzhod države. Sogovornik razkrije, da ga bo v gorah zapadlo do četrt metra, ponekod tudi več: “Za nižine ne, za visokogorje, nad 1500 metri, pa od četrt do pol metra.”

V noči na nedeljo se bo snežna meja spuščala. Tako lahko na zadnji dan vikenda na severovzhodu države zapade nekaj centimetrov snega, ne pričakujejo pa obilnejšega sneženja. Gregorčič je za Slovenske novice jasen: “Mogoče bo na vzhodu rahlo pobelilo, da bi ga pa kaj več zapadlo, pa ne.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.