18:24, čet, 4. Jul

Javna agencija za varstvo konkurence dala zeleno luč Salusu za nakup Farmadenta





Vsi vpleteni so nestrpno čakali na odločitev AVK o koncentraciji. Danes pa je jasno – Javna agencija za varstvo konkurence je dala Salusu zeleno luč.

Prodaji ne nasprotujejo, kot so zapisali na spletni strani: “Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence koncentraciji pridobitve kontrole podjetja SALUS, Veletrgovina, d.o.o., Litostrojska cesta 46a, 1000 Ljubljana, nad podjetjem FARMADENT d.o.o., Minařikova ulica 6, 2000 Maribor, in podjetjem NENSI d.o.o., Cesta na Brdo 100, 1000 Ljubljana, ne nasprotuje in izjavlja, da je skladna s pravili konkurence.”

Imajo odobritev slovenskega AVK

Ko so potrjevali prodajo Farmadenta na občinskih svetih, so v Salusu dejali da je njihova ponudba zavezujoča, a hkrati so dodali, da bosta nujni še odobritev s strani skupščine edinega družbenika (predvideno kot odložni pogoj v SPA) in odobritev organov za varstvo konkurence (AVK v Sloveniji in Makedoniji). Z današnjim dnem odobritev slovenskega AVK tako imajo.

Po naših informacijah je za jutri napovedana skupščina Salusa, kjer bodo o tem odločali. Verjetno si vsi vpleteni želijo, da do prodaje pride.

A lahko si tudi še premislijo. Po naših informacijah, je namreč v nakup vključena klavzula, ki določa da lahko od pogodbe odstopijo iz več razlogov. Zanimivo je tudi dejstvo, da je trenutno v odpovednem roku direktor Jurij Pivka, ki je menda dvoj odstop podal 7. oktobra, njegov odpovedni rok pa je tri mesece.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.