14:27, pet, 26. Jul

Policisti izvedli poostren nadzor nad vozniki, to je pokazal





Na območju celotne Slovenije je med 11. in 31. decembrom 2023 potekal nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

Tudi na območju PU Maribor so izvajali poostrene aktivnosti, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov. “V navedenem času je bilo z indikatorji alkohola preizkušenih 3.955 voznikov ter odrejenih 6 strokovnih pregledov za ugotavljanje prisotnosti alkohola in 13 strokovnih pregledov za ugotavljanje prisotnosti mamil, zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi.”

Ugotovljeno je bilo, da so pod vplivom alkohola vozili kar 104 vozniki, od tega je pri 65 voznikih koncentracija znašala do 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, pri 34 voznikih je koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka in 5 voznikov je preizkus alkoholiziranosti odklonilo. 7 voznikov je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržanih.

Ker je na območju Policijske uprave Maribor vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed ključnih dejavnikov prometnih nesreč, bomo s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenili tudi v prihodnje, zapišejo.

“V tem času smo policisti na območju Policijske uprave Murska Sobota z indikatorji alkohola preizkusili 2000 udeležencev v cestnem prometu. Ugotovili smo, da je pod vplivom alkohola vozilo 33 voznikov, od tega je pri 19 voznikih koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka,” poroča PU Murska Sobota.

Ob tem pozivajo: “Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločajte za vožnjo v cestnem prometu. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti PU Murska Sobota bomo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.