17:34, sre, 3. Jul

Mariborski podžupan vozil pijan, to takoj sporočil Medvedu in Arsenoviču, a zaenkrat še brez sankcij





Zadnji dan v letu 2023 je podžupan Gregor Reichenberg vozil pod vplivom alkohola in med kontrolo prometa napihal nad zakonsko dovoljeno mejo, kar je potrdil za naš medij.

Globa ter začasen odvzem vozniške 

“V bistvu se je to zgodilo iz noči 30. decembra na 31. decembra na Meljski cesti. Kontrola prometa je opravila test alkoholiziranosti, ki je pokazal da sem prestopil prag dovoljenih 0,24, napihal sem 0,33. V skladu s pravili so mi morali odvzeti vozniško za 24 ur, pot pa sem nadaljeval s taksijem. Bil sem se svojim avtom, na zasebni zabavi. Oglobili so me za 600 evrov,” nam zaupa podžupan Gregor Reichenberg.

“Takoj ko sem prišel domov, sem poslal sporočilo, tako županu, kot podžupanu, da se mi je to zgodilo in da predlagam svoj odstop. Župan je trenutno odstoten in ne vem kako bo reagiral, jaz pa sem pripravljen odstopit. Vsem, ki jih je to kakorkoli prizadelo sem se tudi opravičil. Mi je žal seveda, logično. Če bi lahko kaj spremenil, bi spremenil takoj. Pa ne morem,” še za Lokalec.si prizna podžupan.

To v zadnjem obdobju ni prvi tak primer, ki odmeva v Mariboru. Spomnimo, da je zaradi povzročitve prometne nesreče, na kar naj bi poskušal podkupiti zdravnika, konec decembra odstopil supernadzornik mariborskih javnih podjetij.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.