17:23, sre, 3. Jul

Saša Arsenovič ni sprejel odstopa: “Zaradi ene napake se nisem pripravljen odpovedati izjemnemu podžupanu”





Odziv župana MO Maribor Aleksandra Saše Arsenoviča na vožnjo pod vplivom alkohola in ponujenega odstopa podžupana Gregorja Reichenberga.

“O dogodku me je podžupan MO Maribor Gregor Reichenberg nemudoma obvestil, se za prekršek opravičil, prevzel polno odgovornost in ponudil možnost odstopa. Ne želim zmanjševati resnosti in teže podžupanovega prekrška, a sem se po tehtnem premisleku odločil, da se zaradi ene napake nisem pripravljen odpovedati izjemnemu podžupanu in odličnemu sodelavcu, ki je s svojim doprinosom v številnih projektih pomembno vplival na razvoj mesta,” za Lokalec.si sporoča župan MO Maribor Saša Arsenovič.

Ponudil je opravljanje družbeno odgovornega dela

“Naj dodam, da je na mojo odločitev vplivalo tudi dejstvo, da je podžupan vse doslej veljal za odgovornega voznika brez kakršnekoli kazenske točke, da v omenjenem primeru ni bila povzročena nikakršna telesna ali materialna škoda, ter da je sam tudi ponudil opravljanje družbeno odgovornega dela. Prepričan sem, da napake ne bo ponovil, obenem pa pričakujem, da bo tudi v prihodnje s svojim delom sodeloval pri nadaljnjem razvoju Mestne občine Maribor,” še navede Arsenovič.

Gregor Reichenberg je za naš medij še pojasnil, da “po pogovoru z županom se je, glede na prakse v drugih podobnih primerih, odločil, da mojega odstopa ne sprejme.” Dodal je še: “Rad bi se opravičil vsem, ki jih je moje dejanje prizadelo. Odločil sem se, da opravim osem ur družbeno koristnega dela v dnevnem centru Pika.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.