17:21, sre, 3. Jul

Kadrovanje Saše Arsenoviča v zadnjih izdihljajih ustanoviteljskih pravic v Javnem holdingu Maribor





Skupščina Snage je razrešila predsednika nadzornega sveta Milana Lukiča in imenovala Aleksandra Majhna, a o razlogih za menjavo molčijo, svetniki so opozarjali na to že na decembrski seji mestnega sveta. Na 11. redni seji mestnega sveta Mestne občine Maribor je med pobudami in vprašanji svetnik Stojan Auer (LPR) naslovil dogajanje v komunalnih podjetjih.

“Prav tako je sklicana skupščina podjetja Snaga, ena izmed točk, je zamenjava nadzornikov. Seveda v danem sklicu se ne navaja koga, ampak vendarle se bi mi zdelo higienično, če bi pomislili, predno se karkoli zamenja. Mi smo namreč prenesli ustanoviteljske pravice na mestni svet, mestni svet bo najverjetneje potem ko bo prevzel vajeti odločil o tem, kdo bo predstavljal skupščino v nadzornih svetih posameznih komunalnih podjetij in seveda ti nadzorni sveti bodo potem, postavljeni tako kot si bo to želel mestni svet,” je povedal na seji Stojan Auer.

Nadaljeval je, da ga zanima če se menjava dogaja zaradi želje po menjavi direktorja: “Zato, da se ne bi zgodila kakršna koli krivica, pa sprašujem ali ni morda kakšni kratkoročni ali dolgoročni cilj morda menjava direktorja teh novi postavi teh nadzornikov, ker po moji oceni ta direktor dela dobro, kar je na koncu koncev izkazal tudi z rezultati. Res pa je, da mu prihodnje leto junija izteče mandat.”

Na njegovo vprašanje je župan MO Maribor Saša Arsenovič odgovoril takoj, povedal je: Ni nobenega namena zamenjat direktorja, jaz upam, da bo tudi zaupanje tam, še malo boljše vzpostavljano in da bo tudi, v kolikor se bo prijavil, nadaljeval mandat, ker je vsekakor strokovnjak na svojem področju.”

Milan Lukič zamenjan brez pojasnila

Kot kaže pa so z menjavo predsednika nadzornega sveta pohiteli, preden skupščina holdinga postane mestni svet. To je namreč bilo sprejeto na seji, a trenutno še vedno vse vajeti v rokah drži zgolj župan Arsenovič, do objave sprejetega sklepa s strani župana v Medobčinskem uradnem vestniku še ni prišlo.

So pa, na zadnji skupščini Snage, menjali predsednika nadzornega sveta. Milan Lukič, sicer še do pred kratkim mestni svetnik Gibanja Svoboda je bil odstavljen, na njegovo mesto pa so imenovali Aleksandra Majhna. Velja spomniti, da je Lukič postal trn v peti županu Saši Arsenoviču, ko je ta hotel odstaviti direktorja Snage Franca Dovra, vendar je Lukič temu nasprotoval.

Poznanstva direktorja holdinga in novega glavnega nadzornika Snage iz Pošte Slovenije?

Ob hitrem iskanju, kdo Majhen je, ugotovimo, da je delal kot direktor divizije prodaje na Pošti Slovenije v enakem času, ko je tam bil Andrej Rihter, zdajšnji direktor Javnega holdinga Maribor (JHMB).

Še eno zanimivo dejstvo – novi glavni nadzornik Snage je tudi samostojni podjetnik, zanimivo, njegovo podjetje je svetovalno in ves javni denar, ki ga je po podatkih Erarja dobil na transakcijski račun je s strani Javnega holdinga Maribor in Marproma. Gre za 14.500,00 evrov.

Najprej je več mesecev posloval z JHMB – od maja 2022 do februarja 2023 je vsak mesec dobil 1000 evrov priliva. Potem so se nakazila za sedem mesecev prenehala z oktobrom 2023 pa so nakazila ponovno postala redna, s tem da je zdaj Majhnu nakazoval Marprom in sicer 1.500 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.