08:23, čet, 12. Sep

Kako lahko preverite veljavnost letne vinjete? Obstaja posebna spletna stran





Decembra lani je začel Dars prodajati elektronske vinjete. Če ste letno vinjeto kupili v januarju, pa vam bo verjetno v teh dneh potekla veljavnost. A kako lahko preverite, do kdaj vam velja?

V decembrom je minilo leto dni od uvedbe elektronskih vinjet, ki so v Sloveniji nadomestile klasične. Te so morali vozniki jeklenih konjičkov prilepiti na vetrobransko steklo, nove e-vinjete pa so vezane na registrsko označbo vozila. In zanimivo je, da boste po uradni poti precej težko preverili, do kdaj vam velja vinjeta. Dars namreč ne ponuja preprostega vpogleda v veljavnost vaše vinjete, tako da bi lahko registrsko oznako vašega avtomobila vnesli v preprost obrazec ali kaj podobnega.

Spletna stran, ki sicer Darsova

A obstaja bolj preprost način preverjanja veljavnosti, so ugotovili pri Metropolitanu –  prek spletne strani evinjeta.info, ki sicer ni povezana z Darsom, kar je tudi izrecno navedeno, vendar informacije črpajo neposredno z Darsovih strežnikov, kar pomeni, da bi morala biti točne. Do podatkov pridete preprosto, le sledite navodilom, ki so opisana na začetku. V okence vpišete registrsko oznako svojega avtomobila, kliknite “Preveri” in že čez nekaj trenutkov se vam izpiše podatek, do kdaj je e-vinjeta veljavna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.