19:22, čet, 4. Jul

Pretresi in afere: Odstopil generalni sekretar SD Klemen Žibert





Generalni sekretar SD Klemen Žibert je danes nepreklicno odstopil s te funkcije v stranki, so sporočili iz SD. Kot je ob tem zapisal Žibert, želi s svojim odstopom stranko razbremeniti očitkov, ki te dni padajo nanj in njegovo družino ter “posledično črnijo ugled stranke”, ki ji pripada že skoraj dve desetletji.

“Očitki o moji vlogi glede nakupa stavbe na Litijski cesti ter premoženju moje družine te dni s strani tistih, ki jih na podlagi svoje enostranske resnice plasirajo v javnost, postajajo gorivo za javni linč stranke Socialni demokrati ter vseh njenih članic in članov, kar smatram, da je nedopustno,” je Žibert zapisal ob odstopu.

Meni, da gre za cilj slabenja stranke SD

Dogajanje v zadnjih dneh je, kot je zapisal, tudi v nasprotju z njegovim osebnim prepričanjem, da je “resnica, ne užaljenost in sla po maščevalnosti”, tista, ki ji morajo slediti, ne glede na posledice, četudi z odstopom z ministrskega položaja, se je obregnil ob ravnanje ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan.

Žibert je ob tem prepričan, da bo resnica o nakupu stavbe na Litijski in obtožbah, ki letijo nanj, prišla na dan. “Ta bo brez zavajanj in očitnega cilja slabiti stranko Socialni demokrati odpihnila meglo manipulacij ter zakoličila odgovornost vseh, ki danes hite razlagati, kako so krivi drugi, da bi s tem prikrili svojo odgovornost,” je poudaril.

Zatrdil je, da si bo za slednje prizadeval tudi sam, da opere svoje ime in ime svoje družine, tudi zato, da na dan pride resnica. “S tem nimam nikakršnih težav, jih pa imajo očitno tisti, ki se danes ponašajo s samooklicanimi preiskovalci in iskalci pravice,” je še poudaril Žibert.

Ob odstopu s funkcije generalnega sekretarja SD se je stranki na čelu s predsednico Tanjo Fajon zahvalil za izvolitev na to funkcijo, izkazano zaupanje ter prizadevanje za delo v dobro ljudi in države.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.