15:18, čet, 4. Jul

Velika planina je dobila novo šestsedežnico





Velika planina je dobila novo šestsedežnico, ki je nadomestila 40 let staro dvosedežno napravo, so zapisali v sporočilu za javnost. Ob tej zgodovinski prelomnici, ki daje nov zagon razvoju Velike planine kot izjemne naravne in kulturne znamenitosti, direktor družbe Velika planina Tomaž Štefe pojasnjuje, kaj vse obiskovalcem in Veliki planini prinaša nova pridobitev.

“Nova šestsedežnica je modernejša in hitrejša. Odlikujeta jo dve sodobni tehnološki rešitvi, in sicer sistem direktnega pogona Direct Drive in odklopljivost. Direct Drive med drugim pomeni, da deluje brez olja in je tako prijaznejša do narave. Odklopljivost pa omogoča, da se sedeži, ko pripeljejo na postajo, odklopijo od glavne jeklenice in gredo na drugi tir, kjer je hitrost desetkrat manjša kot sicer,” je dejal Štefe. Tako potniki lahko počasi in varno vstopijo in izstopijo. Potem pa se sedeži zopet priklopijo na glavno jeklenico in njihova hitrost pospeši z 0,5 m/s na 5 m/s.

Medtem ko je prejšnja dvosedežnica peljala potnike približno 20 minut od Šimnovca do zgornje postaje na Gradišču, šestsedežnica enako opravi v manj kot petih minutah.

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.