10:25, pet, 2. Avg

Marinič in Lobnik do petega mesta v Bakuju





Prvo borbo v Bakuju je Enej pričel z zmago nad Kazahstancem Yergaliyem, slednjega je premagal z dvema wazarijema.

V četrtfinalu se je Enej pomeril z Uzbekistancem Turoboyevim, ta je slavil z ipponom pol minute pred koncem rednega dela.

Sledila je borba v repasažu s Korejcem Song, katerega je Enej premagal z metom za ippon in se tako uvrstil v boj za bronasto kolajno. V zadnjem svojem dvoboju dneva se je boril z Nizozemcem Snippejem, v preteklosti ga je Enej že enkrat premagal. Tokrat je nekaj sekund pred koncem Nizozemec z ipponom premagal Eneja, slednji je končal na petem mestu kategorije nad 100 kilogramov.

Izločilne dvoboje je Metka Lobnik pričela z zmago nad Uzbekistanko Kurbanaevo, katero je premagala v parterju s končnim prijemom.

Četrtfinalna borba se je zavlekla v boj za zlato točko, kjer je Poljakinja Pacut Kloczko dobila še tretjo kazen in Metka se je uvrstila v polfinale kategorije do 78 kilogramov. Nizozemka Steenhuis je bila v polfinalu premočna in slavila s končnim prijemom v parterju, Metka pa se je uvrstila v boj za bronasto odličje. Za mesto na zmagovalnem odru se je pomerila z Ukrajinko Lytvynenko, po izenačenem rednem delu je v začetku boja za zlato točko Ukrajinka izkoristila priložnost in si s protinapadom priborila ippon. Metka Lobnik je tekmovanje končala na petem mestu kategorije do 78 kilogramov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.