17:23, pon, 8. Jul

Poziv podjetjem za predložitev dokazil o dejanski škodi v gospodarstvu





Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je vsem oškodovancem poplav v avgustu 2023 posredovalo elektronski poziv za predložitev dokazil o dejanski škodi. Rok za oddajo dokazil je 22. marec 2024.

Prizadeta podjetja in drugi gospodarski subjekti , morajo za škodo na strojih, opremi in zalogah predložiti uradna cenilna poročila. Kot ustrezna veljajo cenilna poročila treh vrst cenilcev:

pooblaščeni ocenjevalci vrednosti (register vodi Inštitut za revizijo) Slovenski inštitut za revizijo – Register (si-revizija.si)
sodni cenilci (register vodi Ministrstvo za pravosodje) – Imenik sodnih cenilcev (gov.si)
zavarovalniški cenilci (praviloma, če so bili stroji, oprema, zaloge, izpad prihodka zavarovani).
Za škodo nastalo zaradi izpada prihodka zadoščajo zahtevani računovodski podatki o dodani vrednosti.

Pri obdelavi vlog je zaradi velikega števila oškodovancev ključna popolna vloga, ki bo omogočila takojšnjo obdelavo primera. Na ministrstvu prosijo vse oškodovance, da so pri izpolnjevanju natančni in sledijo navodilom za izpolnitev Obrazca za dokazovanje škode, ki so del obrazca in so ga prejeli po elektronski pošti.

Na spletnem mestu je objavljena tudi Powerpoint predstavitev z navodili in odgovori na najpogostejša vprašanja.

Vsi oškodovanci se lahko za več informacij obrnejo na telefonsko številko 114 ali na e-mail poplave2023.mgts@gov.si ter na spletno stran Ukrepi za oceno in povračilo škode | GOV.SI

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.