15:18, čet, 4. Jul

Pred nami je izrazita sprememba vremena, močan dež in veter bosta zajela naše kraje





Po sončni sredi bodo prihajajoči dnevi v znamenju oblakov, padavin in jugozahodnega vetra, ki bo na izpostavljenih mestih v vzhodni Sloveniji in v višjih legah presegel hitrost 70 kilometrov na uro, poroča portal Meteoinfo Slovenija.

Zlasti na severozahodu države bo močno deževalo, višje tudi snežilo. V visokogorju lahko do sobote lokalno zapade več kot meter snega, zato se bo močno povečala nevarnost snežnih plazov. Težave bo lahko povzročalo tudi morje, ki bo v petek močneje vzvalovano in bo ob plimi poplavljalo nižje dele obale, še pišejo pri Meteoinfo Slovenija.

Čaka nas slabo vreme 

Jutri bo nekaj sonca le v vzhodnem in južnem delu države. Drugod bo oblačno. Občasen rahel dež, ki bo že dopoldne močil hribovite kraje ob alpsko-dinarski pregradi, se bo popoldne in zvečer krepil ter se počasi širil proti vzhodu države. Krepil se bo tudi jugozahodni veter, ki bo popoldne na izpostavljenih mestih presegel hitrost 60, v višjih legah pa tudi 90 kilometrov na uro.

Sobota bo vremensko nekoliko prijaznejša. Sončna obdobja bodo daljša, se bodo pa občasno še pojavljale manjše krajevne padavine. Na zahodu morda nastane tudi kakšna nevihta. Precej spremenljivo vreme z občasnimi manjšimi padavinami bomo imeli tudi v nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna, še napišejo pri Meteoinfo Slovenija.

V visokogorju Julijskih Alp bo v prihodnjih dneh zapadlo ogromno snega. Snežna odeja se bo lahko lokalno odebelila za več kot meter. Posledično se bo nad gozdno mejo močno povečala nevarnost snežnih plazov. Precej manj snega bo v sredogorju, kjer bo glavnina padavin padla v dežju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.