15:24, čet, 4. Jul

Pol stoletja iskal očeta in ga našel, sedaj išče še brata





Sašo Mulec iz okolice Planine je prek facebooka in medijev dolgo iskal očeta, poroča Žurnal.

Pred kratkim ga je, nam je prvim razkril, naposled našel, še vedno pa je v negotovosti glede svojega brata. Po izbruhu afere s krajami novorojenčkov v nekdanji Jugoslaviji se je že tudi spraševal, če ga niso mami odvzeli v koprski porodnišnici,” navajajo. Povedal je, da ga je mama zapustila, ko je bil star dva meseca. K sebi sta ga vzela stara starša. Veliko let je mislil, da sta njegova prava starša. Za resnico je izvedel, ko je imel 11 let.

Želel si je, da bi videl svojo biološko mamo, odzvala se je, skupaj sta preživela nekaj ur, poroča Žurnal. Čeprav mu je obljubila, da bosta v stikih, temu ni bilo tako. Kdo je njegov oče niso vedeli niti njegovi stari starši, želel si je, da ga nekoč najde in spozna.

Pred štirimi leti ga je poklicala mamina prijateljica in mu razkrila, kdo je. “Oče, zdaj jih ima nekaj čez sedemdeset, ni pokazal interesa, da bi imel stike z mano, jaz pa ne bom silil vanj. Morda se bo kdaj premislil. Težko je to,” je povedal za Žurnal.

Babica muj e povedala, da je 14. februarja njegova mama rodila še enega otroka. Med carskim rezom se je prebudila in slišala njegov jok, a naj bi čez tri dni umrl. Tega nisem nikoli verjel, raziskovati pa sem lahko začel šele po materini smrti, saj prej podatki centra za socialno delo (CSD) niso bili dostopni,” je še povedaj za žurnal.

Želi si, da ga nekoč spozna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.