07:24, čet, 4. Jul

Nič kaj razveseljiva novica: Toliko bo gorivo stalo v torek





Cene bencina in dizla še naprej v vzponu, poročajo Moje Finance.

Tudi brez zvišanja najvišjih dovoljenih marž pri prodaji goriva bi bile torkove cene višje kot bodo sicer, predvidevajo pri Financah.

Če smo od jeseni pa do začetka zime bili priča spremembam cen goriv, ki so bila večinoma ugodne za potrošnike ali pa niso prinesle opaznih sprememb, smo letos skoraj brez izjem priča podražitvam.

Najbolj se bo podražitev poznala pri bencinu 

Pri Financah napovedujejo, da bo nova cena za liter bencina, dizla in kurilnega olja višja kot je bila doslej. Podražitve bodo bolj izrazite pri bencinskem gorivu. Po njihovih predvidevanjih bo cena litra bencina narasla za približno štiri cente verjetno presegla nivo 1,48 evra na liter. Pri dizlu pričakujemo podražitev za približno dva centa, pri kurilnem olju pa za približno cent.

V četrtek popoldan je Vlada RS sporočila, da se s torkom spreminja najvišja dovoljena marža za liter dizla z 0,0683 na 0,0783 evra, za liter neosvinčenega motornega bencina pa z 0,0694 na 0,0794 evra. Posledično bo podražitev omenjenih goriv za 1,22 centa (upoštevajoč DDV) višja kot bi bila sicer. Ob tem pri Financah še omenijo, da so marže še vedno znižane v primerjavi z obdobjem pred lanskim decembrom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.