11:26, pon, 8. Jul

V Mariboru se bo o krivdi izrekel obtoženi za umor podjetnika v Zgornjem Dupleku





Tudi prihodnji teden je na slovenskih sodiščih razpisanih več obravnav. V Mariboru se bo o morebitnem priznanju krivde izrekal 33-letni bosanski državljan Sedin Šišić, ki ga obtožnica bremeni umora podjetnika v Zgornjem Dupleku, Nadaljevalo se bo tudi sojenje 23-letnemu Luki Gašpariču za poskus umora v mariborskem parku.

Nadaljevalo se bo sojenje 23-letniku za poskus umora v mariborskem parku

V ponedeljek bo pred sodni senat mariborskega okrožnega sodišča znova stopil 23-letni Luka Gašparič, obtožen poskusa umora svojega nekdanjega dekleta septembra 2022 v mariborskem mestnem parku. Krivde ne priznava, decembra pa se na uvodnem naroku ni želel zagovarjati. Takrat je bila zaslišana tudi oškodovanka, a za zaprtimi vrati.

Tožilstvo Mariborčanu očita, da je na grozovit in zahrbten način poskušal vzeti življenje dekletu. S pretvezo, da jo tam čakajo njegova pisma, naj bi jo zvečer zvabil v park, potem pa čakal skrit, vse dokler ni prišla na dogovorjeno mesto. Takrat naj bi jo napadel s kuhinjsko sekiro, jo podrl na tla in z njeno glavo udarjal v tla.

Napad je končal šele, ko sta tja prišla mimoidoča, ki sta slišala dekletove krike. Kmalu je prišla tudi policija, 21-letna oškodovanka pa je ostala pri življenju le po srečnem naključju, ker so ji je še pravočasno nudili nujno pomoč.

V Mariboru se bo o krivdi izrekal obtoženi za umor podjetnika v Zgornjem Dupleku

Na mariborskem okrožnem sodišču se bo v torek o morebitnem priznanju krivde izrekel 33-letni bosanski državljan Sedin Šišić, ki ga obtožnica bremeni umora 64-letnega podjetnika septembra lani v Zgornjem Dupleku.

Obtoženi je sicer takoj po dejanju pobegnil v Bosno in Hercegovino, ki svojih državljanov Sloveniji ne izroča, a se je že teden dni pozneje, verjetno prepričan, da je dobro zabrisal sledi svojega dejanja, vrnil v Slovenijo oziroma se je nameraval peljati skozi njo na delo v drugo državo Evropske unije.

Pri tem so ga po razpisani tiralici zalotili mejni policisti ter ga aretirali. Šlo naj bi za umor iz brezobzirnega maščevanja, povezan s koristoljubjem, saj naj bi umorjeni sumil, da mu je 33-letnik ukradel več predmetov. Ko mu je to očital, naj bi Šišić ponorel in 64-letnika pretepel do smrti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.