07:25, čet, 4. Jul

Da delo teče nemoteno, zaposleni v Pogrebnem podjetju Maribor opravljajo več del in se medsebojno nadomeščajo





Obrnili smo se na Pogrebno podjetje Maribor in jih povprašali, koliko imajo zaposlenih, kar se tiče zaposlitev vezanih na pogrebne storitve.

V uvodu so nam pojasnili, da ima pogrebno podjetje na področju sistemizirana naslednja delovna mesta: pogrebnik voznik, pogrebnik spremljevalec, pogrebnik in upepeljevalec. Trenutno zaposlujejo skupaj 17 zaposlenih.

“Uspešna in učinkovita optimizacija delovnih procesov v Pogrebnem podjetju Maribor, zaposleni opravljajo več del in se medsebojno nadomeščajo, podjetju omogoča tekoče opravljanje del in razpolaga z zadostnimi kadrovskimi resursi,” so nam odgovorili na vprašanje, ali je kadra dovolj.

V preteklem mesecu so objavili razpis tako za upepeljevalca, kot pogrebnike

“Tečejo zaključne aktivnosti za dve novi zaposlitvi, in sicer na delovnem mestu pogrebnik in upepeljevalec. Novi zaposlitvi ne predstavljata dodatnega povečanja števila delovnih mest temveč nadomeščanje zasedbe zaradi odhoda sodelavcev v pokoj. Ker aktivnosti še potekajo in so sredi postopka izbire kandidatov, Pogrebno podjetje Maribor do zaključka izbire ne posreduje informacij, povezanih z zasedbo predmetnih delovnih mest, pogrebnik in upepeljevalec,” so nam dejali.

Za mesto “Pogrebnik upepeljevalec” je potrebna srednja poklicna in podobna izobrazba (IV. stopnja) ali srednja tehniška izobrazba oz. drugo strokovno izobraževanje (V. stopnja). In kakšne so naloge, ki jih mora izvajati? Kot zapišejo v razpisu gre za: pripravljalna tehnična dela za upepeljevanje, sprejemanje pokojnikov in urejanje dokumentacije, po potrebi pomoč pri posegu patologa, pripravljanje pokojnikov za upepelitev in izpolnjevanje dokumentacije, pripravljanje in opremljanje žare, urejanje, pripravljanje in čiščenje upepeljevalnice, vzdrževalna dela na pokopališču, ogled grobnega mesta, priprava groba za pogreb, izvedba in vodenje pogreba, ekshumacije, pomoč pri kamnoseških delih in druga dela po pisnem ali ustnem navodilu nadrejenega.

In kakšni so pogoji za delo “Pogrebnika”. “Nižja poklicna in podobna izobrazba (III. stopnja), šest mesecev delovnih izkušenj. “Naloge, ki se bodo opravljale na tem delovnem mestu, so: vzdrževalna dela na pokopališču, pomoč pri kamnoseških delih, ogled grobnega mesta, priprava groba za pogreb, izvedba in vodenje pogreba, ekshumacije, druga dela po pisnem in ustnem navodilu nadrejenega.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.