05:21, čet, 4. Jul

VIDEO: Zaradi hudih bolečin in nepokretnosti se je odločila za amputacijo noge: “Amputacija je priložnost za novo življenje!”





Slovenka, ki se sicer na Facebooku predstavlja kot Pika Poka, se je po daljšem zdravljenju poškodovane noge, infekcijah, ki se ponavljajo, odločila za amputacijo noge. Spremlja jo pretresljiva zgodba o odprtem zlomu in hudi infekciji, zdaj pa pravi, da je pomirjena in odločena.

“Dragi moji… Za vse tiste, ki vam je mar, in me sprašujete, kako sem.. In kaj se dogaja z mano.. Rada vas imam vse.. bodite mi fajn.. In ne pozabite… Zmagal bomo in premagal bomo vse izzive,” je zapisala na Facebooku ob objavi posnetka, v katerem se je izpovedala.

Uvodoma je povedala, da predaja sporočilo, za posnetek pa se je odločila, da ji ni treba vsak dan odgovarjati ljudem, ki jo sprašujejo, kako je, saj jo to izčrpava. Nato pa, da je imela približno pred letom in pol nezgodo s cokli. Popolnoma si je zdrobila gleženj in imela odprt zlom. Iz bolnišnice je odšla z gležnjem iz titana, čez nekaj mesecev pa je dobila hudo infekcijo.

Infekcija se je širila naprej, v bolnišnici je bila nekaj mesecev, a žal se kost ni uredila, saj se je letos februarja infekcija ponovila. Nima pa težave samo s kostjo, ampak tudi s kožo, ki je odmrla, in še več zapletov. Sama je dejala, da je imela dve možnosti, dve varianti: “Ali grem za leto in pol spet na obroče, nategovanje kosti, zatrditev, zacementiranje gležnja, kar pomeni, da ne bi mogla nikoli več po hribih hodit, ne bi mogla teč, ne bi dejansko mogla več živet normalnega življenja in počet normalnih stvari. Pa še ni ziher, da bi se noga lahko rešila in kako bi lahko stala glede na vse bolečine,” je razložila in dodala: “Druga rešitev je bila amputacija.”

“To ni obup, to ni odločitev iz obupa, to je v bistvu zavestna odločitev novega življenja.”

Izpostavila je, da ona ni samo svoje telo in da zdaj ona tolaži svoje bližnje. “Zame pa amputacija ni tragedija, ampak priložnost za novo življenje,” je še povedala in razložila, da ne želi biti omejena pri gibanju. Poudarja, da je svobodni duh, žurerka in da je “amputacija zame osvoboditev“. Leto in pol namreč že trpi zaradi nepokretnosti, bolečin, tri četrtine časa je vezana na posteljo. In da je hkrati še vedno pozitivna, spokojna, pripravljena na novo življenje. “To ni obup, to ni odločitev iz obupa, to je v bistvu zavestna odločitev novega življenja.”

“V torek imam operacijo, držite pesti, pošiljajte mi lepe misli, jaz vam jih bom nazaj. Tako da ja, vse bo okej.”

Poudarila je, da je posnetek tudi za vse tiste, ki se borijo z boleznijo ali podobno stvarjo, da naj ne obupajo. Zase pa pravi, da je mirna, spokojna in pripravljena na novo življenje. Drugim ljudem pa pravi, da naj cenijo vsak svoj trenutek življenja in osebe, ki pridejo v življenje, ker nam vsaka oseba nekaj da. Zase pa pravi, da je prišla na svet z ogromno trme, energije. “V torek imam operacijo, držite pesti, pošiljajte mi lepe misli, jaz vam jih bom nazaj. Tako da ja, vse bo okej.” pa je povedala čisto na koncu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.