17:16, ned, 7. Jul

VIDEO: Po dogajanju na Bavarskem dvoru, policistka tarča kritik





Po včerajšnjem dogajanju na Bavarskem dvoru se je v javnosti pojavilo več videoposnetkov, na katerih je razvidno, da se je moški pred tem sprehajal po sredini ceste, objavili pa so tudi posnetek, kjer policistka stopi iz vozila in gre mimo njega.

Strokovnjak za policijska pooblastila Miroslav Žaberl je izpostavil nekatera vprašljiva postopanja policistov v postopku, navaja 24ur.com. “Čeprav ne vemo, kako je potekala komunikacija med policistko in občanom, je bilo postopanje policistke z vidika zagotavljanja lastne varnosti nepremišljeno in nestrokovno,” je dejal.

Policisti so uporabili več policijskih prisilnih sredstev, vendar 23-letnika niso mogli obvladati. “Skušali so ga onesposobiti z električnim paralizatorjem – kot smo izvedeli, dvakrat – vendar pri tem niso bili uspešni,” navaja 24ur.com, “Pogoji za uporabo paralizatorja so po mojem mnenju bili podani, je pa zaskrbljujoče dejstvo, da uporaba kljub dvakratnemu izstrelku ni bila učinkovita,” opozarja Žabrl.

Video si lahko ogledate spodaj ali na povezavi TUKAJ.

Policija je sicer včeraj napovedala ustanovitev komisije, ki bo ugotavljala okoliščine nedelovanja električnega paralizatorja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.