19:18, pet, 5. Jul

Iz stanovanja se je valil gost dim, moški grozil s samomorom





Roman ČrešnjovnjakPolicijska uprava Maribor, Policijska postaja Maribor I in občan Sebastjan Visočnik sta nesebično pomagala moškemu, ki je želel storiti samomor. Prejela sta medalje za požrtvovalnost.

Policisti so bili 27. septembra lani zvečer obveščeni o požaru v stanovanju enega od mariborskih blokov. Policijska patrulja, v kateri je bil tudi Roman Črešnjovnjak, je ob prihodu videla, da se iz stanovanja vali gost dim, skozi okno pa se nagiba moški, ki grozi s samomorom. Na kraju so že bili gasilci, ki moškega niso mogli obvladati.

Z vodjo gasilske intervencije Sebastjanom Visočnikom sta sprejela težko odločitev in stopila v močno zadimljeno stanovanje, kljub temu da nista imela potrebne zaščitne opreme. Policist
Roman Črešnjovnjak je moškega s strokovnim prijemom potegnil stran od okna in ga kljub upiranju s pomočjo Sebastjana Visočnika pospremil na varno, kjer je dobil potrebno medicinsko oskrbo.

Oba sta svoje delo opravila vestno in požrtvovalno, pri čemer sta nevarnosti izpostavila svoje lastno zdravje in življenje. Zasluženo sta med tokratnimi prejemniki medalj policije za požrtvovalnost

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.